Smarta hemmet

  • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

  • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Vi säger emot oss själva

Spotify överger inte Windows

[UPPDATERAD] Spotify har gått ut med en dementi kring att man har övergett supporten för Windows Phone 8.1.

Publicerad:

14 mar 2016 - 10:17

Uppdaterad:

14 mar 2016 - 13:34

[Uppdatering]
Just nu sitter nog en supportansvarig på Spotify och svettas över att hans felaktiga påstående till en kund att Spotify inte längre stödjer Windows Phone blev en nyhet i världens teknikmedier.

Från officiellt håll har Spotify inte bara dementerat uppgiften, man har dessutom lagt handling bakom orden genom att skickat ut en ny version av appen, 5,2, som finns tillgänglig från och med i dag. Spotifys officiella kommentar lyder som följer:

"Vi jobbar aktivt för att erbjuda den bästa musikupplevelse på marknaden, för samtliga av våra plattformar. För att klargöra kring vår tidigare information, så kommer vi att fortsätta att ge support för Windows 8.1 och vi förbättrar även vårt stöd för Windows 10 i vår kommande uppdatering 5.2, som kommer att finnas tillgänglig från och med idag."

Även om det inte är formulerat, så är det Windows Phone 8.1 och Windows 10 Mobile som avses, då man inte har en universell app som funkar i Windows 10 för datorer. Den som vill se en sådan app kan ge uttryck för det på https://community.spotify.com/t5/Live-Ideas/Spotify-app-for-Windows-10-Windows-phones-Tablets-PC-and-Xbox/idc-p/1307029#M72035

[Originalartikeln nedan]

Microsofts mobilsystem Windows Phone/Windows 10 Mobile har enligt belackarna alldeles för få appar, medan anhängarna hävdar att alla de viktigaste finns där. En av de viktigaste, åtminstone för oss svenskar, är Spotify, och nu har Spotify sagt att de slutar supporta Windows Phone-versionen.

Det är användaren Allessandro S, som för Windows Central berättat att han på en direkt fråga fått svaret från Spotify att företaget inte längre supportar appen till Windows Phone. Appen går dock fortsatt att ladda ner och använda, men den kommer inte att få några framtida uppdateringar.

Det finns fortfarande en möjlighet att man planerar en helt ny app till windows 10, och att det i så fall blir en universell app som även fungerar på Windows 10 Mobile, men det är helt och hållet spekulation, från Spotifys sida är standardsvaret att om det kommer ny programvara kommer användarna att få en notifiering om det och uppmanas att ladda ner den.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!