Annons

Kampen mot Izettle hårdnar

Square satsar på Apple Pay med ny kortläsare

Betalföretaget Square har börjat rulla ut sin trådlösa kortläsare med stöd för Apple Pay.

Publicerad Uppdaterad

Kampen om betalningar med mobilen hårdnar. Svenska Izettle har varit mycket framgångsrika både i Sverige och internationellt sett under de senaste åren.

I våras lanserade Izettle en ny läsare med stöd för Apple Pay. Nu kontrar Izettles stora amerikanska konkurrent Sqaure med att presentera en ny betalterminal som också kan hantera köp via Apples betalsystem. Squares nya terminal ska också fungera med andra betalsystem, även om stödet för Android Pay uppges vara begränsat, enligt tidiga rapporter.

Kortläsaren är nfc-baserad och ska användas tillsammans med Squares mobilapp för företagkunder. Väl aktiverad behöver den som vill genomföra ett köp behöver bara låta sin telefon snudda vid den lilla dosan. Det finns också plats för att stoppa in konto- och kreditkort med emv-chipp, en standard framtagen av Europay, Mastercard och Visa.

Squares tidigare mobila betalterminaler har varit gratis, men den nya stationen kommer att kosta motsvarande cirka 430 kronor. I ett första skede som precis har inletts ska 100 nya betalenheter leveras till utvalda småföretagare i städer som New York, Chicago och Los Angeles. Square har börjat att emot förhandsbeställningar av terminalen på nätet.

Källa