Annons

Är Peak Apple Watch nådd?

Studie visar minskat intresse för Apple Watch

Har Apple Watch sett sina bästa dagar redan? Mycket tyder på det.

Trots att Apple Watch bara funnits på marknaden i två år tycks intresset för den smarta klockan redan ha dalat. Det visar en färsk undersökning genomförd av Fluent.

Publicerad Uppdaterad

Den som inte redan äger en Apple Watch-enhet kommer sannolikt inte att köpa någon av de nya modeller som släpps inom kort. Det visar färska siffror från Fluent, som intervjuat 1 339 konsumenter om Apple Watch. Rapporten är ingen rolig läsning för Apple, som står i begrepp att släppa en ny generation klockor inom kort, i form av Apple Watch Series 3. 

Peaken är nådd

Apple Watch har bara funnits på marknaden sedan 2015, och just med tanke på den saken så har intresset för klockan dalat osedvanligt snabbt. Hela smartwatch-segmentet har dragits med problemet att de potentiella kunderna inte riktigt ser nyttan med tekniken, något som givetvis har spelat in även när det gäller marknadsledande Apple Watch. Men kanske mest oroväckande för Apple är att bara 49 procent av de befintliga användarna nu säger sig vara intresserade av en uppgradering. Och så få som 42 procent tänker sig då att uppgradera till Series 3. Den siffran låg på 62 procent för bara ett år sedan. 

Tror ändå på segmentet

Mot bakgrund av det dalande intresset kan det möjligen tyckas märkligt att konsumenterna som deltagit i undersökningen ändå tror på smartwatch-segmentet som helhet. Hela 60 procent tror att en majoritet av alla amerikaner kommer att bära en smartwatch inom tio års tid, en siffra som paradoxalt nog växt med tio procentenheter sedan den förra undersökningen 2016.
Antalet leveranser av Apple Watch föll förra året med 70 procent. Många konsumenter valde att i stället köpa enklare typer av wearable tech-enheter, som fitnessarmband.  

Källa