SVT Play i Iphone den 11 februari

Lanseringen av SVT Play i Iphone har dragit ut på tiden, främst av tekniska orsaker, men nu finns ett lanseringsdatum. Nu på torsdag finns appen redo för nedladdning och redan idag kan de flesta andra mobiler visa programutbudet.

Publicerad Uppdaterad

Redan innan jul förra året lanserades SVT Play i mobilen och då väntade man på Apples godkännande av appen för Iphone. Ett gäng från SVT reste till och med över till Apples huvudkontor i Cupertino i Kalifornien, men godkännandet drog ut på tiden. Efter en tid meddelades att SVT var tvungna att ändra teknik för att strömma video till Iphone, enligt riktlinjer från Apple som tillkännagivits ungefär samtidigt som SVT lämnade in sin applikation för godkännande.

Nu är den dock godkänd och ska enligt uppgifter från SVT idag släppas nu på torsdag den 11 februari i Appstore. Appen är gratis att ladda ner och ger tillgång till allt innehåll i mobila SVT Play. För dig med en annan telefon än Iphone finns innehållet tillgängligt redan idag. Via mobilens webbläsare får man då programmen öppnade direkt i mobilens vanliga mediaspelare. SVT själva tar inte betalt för SVT Play, men datatrafiken som förbrukas får du betala för till mobiloperatören.

För att börja titta på SVT Play i mobilen ska man surfa till adressen http://mobil.svt.se/play eller vänta till den 11 februari och sedan ta sin Iphone och ladda ner programmet från Appstore.

Källa