Xperia får vänta

Symbian och iOS först i Sonys bil-lösning

Mirror Link-systemet ska göra det enkelt att navigeringsfunktioner och spela upp media från mobilen när man sitter i bilen. När Sony nu släpper sin första Mirror Link-produkt är det Symbian-mobiler och iOS-enheter som kan kopplas in.

Publicerad:

12 jun 2012 - 09:46

Uppdaterad:

12 jun 2012 - 09:46

Bakom det något kryptiska namnet XAV-BT610 följer sig en enhet som är designad för att monteras vid instrumentpanelen eller i mittkonsolen på en bil. Med två usb-portar, bluetooth och aux-ingång kan man ha flera telefoner eller mediaspelare anslutna samtidigt för att spela upp innehåll eller bara ladda upp batterierna.

Den 6,1 tum stora pekskärmen med upplösningen 800x480 pixlar ska ge direkt tillgång till vissa funktioner i telefonen som att ringa och ta emot samtal, styra av mediaspelaren eller använda telefonens gps och navigeringsfunktioner.

Men till en början förutsätter det att man har någon av Nokias Symbian-mobiler  701, 700, 603, N8, E7, C7, X7 eller C6-01 för att få "garanterad kompabilitet" som Sony uttrycker det i ett pressmeddelande.

Om man har en Iphone eller Ipod får man inte tillgång till alla funktioner, men får en viss kontroll via en Passagerar-app som gör dert möjligt att styra vissa funktioner.

Om man har en Android-mobil ur Sonys Xperia-serie eller från någon annan tillverkare får vänta tills Sony uppdaterar mjukvaran lägger till stöd för flera mobila system.  

XAV-BT610 ska börja säljas på den europeiska marknaden under juni.

.

.

 

.