Smarta hemmet

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

 • Laurastar slår på stort under IFA och lanserar världens första uppkopplade strykjärn. Och nej, vi hajar inte heller poängen.

Xperia får vänta

Symbian och iOS först i Sonys bil-lösning

Mirror Link-systemet ska göra det enkelt att navigeringsfunktioner och spela upp media från mobilen när man sitter i bilen. När Sony nu släpper sin första Mirror Link-produkt är det Symbian-mobiler och iOS-enheter som kan kopplas in.

Publicerad:

12 jun 2012 - 09:46

Uppdaterad:

12 jun 2012 - 09:46

Bakom det något kryptiska namnet XAV-BT610 följer sig en enhet som är designad för att monteras vid instrumentpanelen eller i mittkonsolen på en bil. Med två usb-portar, bluetooth och aux-ingång kan man ha flera telefoner eller mediaspelare anslutna samtidigt för att spela upp innehåll eller bara ladda upp batterierna.

Den 6,1 tum stora pekskärmen med upplösningen 800x480 pixlar ska ge direkt tillgång till vissa funktioner i telefonen som att ringa och ta emot samtal, styra av mediaspelaren eller använda telefonens gps och navigeringsfunktioner.

Men till en början förutsätter det att man har någon av Nokias Symbian-mobiler  701, 700, 603, N8, E7, C7, X7 eller C6-01 för att få "garanterad kompabilitet" som Sony uttrycker det i ett pressmeddelande.

Om man har en Iphone eller Ipod får man inte tillgång till alla funktioner, men får en viss kontroll via en Passagerar-app som gör dert möjligt att styra vissa funktioner.

Om man har en Android-mobil ur Sonys Xperia-serie eller från någon annan tillverkare får vänta tills Sony uppdaterar mjukvaran lägger till stöd för flera mobila system.  

XAV-BT610 ska börja säljas på den europeiska marknaden under juni.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Ios 10.0.2

  Utan uppdateringen kan kontrollknapparna på Iphones nya digitala hörlurar sluta att reagera.

  27 sep 2016 - 08:00
 • Klarsynt av Sony

  Sony Xperia XZ innebär en nyordning på flera sätt. Framför allt är det tydligt när vi tittar på kameran och på designen.

  27 sep 2016 - 06:34
 • Gör retrografik av dina bilder

  Om du har längtat efter att kärleksfullt konvertera dina bilder till hur de skulle sett ut på din allra första dator har du lösningen här.

  26 sep 2016 - 18:33

Mest kommenterat

Hetaste apparna

 • Snabbare?

  En ny funktion i Google Photos gör att man delar bilder direkt till personer istället för via tjänster som tidigare. Dessutom har den automatiska ”filmskaparen” fått en uppdatering.

  23 sep 2016 - 12:00
 • Hemligt?

  En konceptmobil utan traditionella knappar försvann lika snabbt som den dök upp. Men en video på konceptet hade hunnit hitta nya hem innan dess.

  23 sep 2016 - 10:00
 • Bäst när det gäller

  Vilken mobil har egentligen bäst batteritid? Vi har gått på djupet med frågan och jämför nio toppmodeller. Samtidigt svarar vi på vilken av dem som räcker längst när du spelar Pokemon Go.

  23 sep 2016 - 09:44

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!