"25 procent snabbare"

Tåliga Motorola Defy+ lanserad

Med ny mjukvara ska Defy+ vara snabbare och ha bättre batteritid än sin föregångare.

Publicerad Uppdaterad

Som tidigare framkommit av läckta uppgifter om Defy+ så har Motorolas uppföljare i segmentet för tåliga mobiler mycket gemensamt med sin föregångare Defy.

Enligt tillverkarens egna uppgifter är Defy+ 25 procent snabbare än Defy tack vare en ny processor på 1 gigabhertz och en uppgraderingen av mjukvaran till version 2.3 av Android. Motorola använder sig av Googles system i kombination med ett eget gränssnitt och de sociala funktionerna i Motoblur.

Batteritiden ska också vara förbättrad och Motorla uppger att den taltiden numera är 7,1 timmar och standbytiden 16 dagar.

När det gäller yttre påfrestningar så ska Defy+ uppfylla kraven för IP67. Det innebär att telefonen ska vara helt tät och att varken damm eller andra små partiklar ska kunna tränga in. Den ska även tåla att sänkas ned i vatten till en meters djup och befinna sig där under 30 minuter. Skärmen är 3,7 tum stor och repskyddad då den är gjord av Gorilla Glas.

På baksidan av telefonen finns en 5-megapixelkamera med autofokus. 

Sannolikt kommer Defy+ att dyka upp hos svenska åteförsäljare under hösten och kommer då att ha ett pris på cirka 2600 kronor.