Annons

Slopad roaming i EU

Telia höjer datapotten och priserna

När Telias nya abonnemang utan roamingkostnader inom EU träder i kraft passar man på att höja både datapotterna och priserna på kuppen.

Publicerad Uppdaterad

Att Telia går händelserna i förväg och avskaffar roamingkostnader inom EU två månader innan EU-lagstiftning tvingar samtliga operatörer att göra det meddelades förra veckan. Samtidigt meddelades det att man ändrar datapotterna, och nu har de nya abonnemangen trätt i kraft, med höjda datapotter men också högre priser.

Tidigare låg Telias abonnemang, förutom det billigaste för 199 kronor som är oförändrat, på 309, 409, 509 och 609 kronor, med datapott på 4, 12, 24 och 40 GB respektive. Nu höjer man priserna med tretto kronor på abonnemangen, men också datapotten, så att trappan nu är 6 GB för 339 kr, 20 GB för 439 kr, 40 GB för 539 kr och 60 GB för 639 kr.

Det innebär samtidigt att den som var nöjd med sin tidigare datapott kan spara en slant genom att växla ner till en lägre prisnivå. 40 GB i månaden kostade till xempel 609 kronor tidigare, men 539 kronor nu.

De dyrare abonnemangen från 439 kr och uppåt innehåller en del finesser. Du kan spara din pott från månad till månad, och för 149 kr kan du lägga till en familjemedlem som är med och delar på potten. Abonnemangen innehåller även Telias kontroversiella erbjudande där användandet av vissa, men inte alla, sociala medier inte räknas mot surfpotten. Detta gäller även om du befinner dig utomlands inom EU.

Källa