Annons

Påklistrad

Test: Netatmo Rain gauge

Tänkte Netatmo verkligen igenom det hela när de utökade sin väderstation? Vi undersöker saken med en regnmätare.

Publicerad Uppdaterad
Betyg:
6/10

Netatmos väderstation hade förvisso en rätt häftig prislapp, men motiverade den också genom att inte se ut som en ingenjörsmässig febermardröm, riktigt många funktioner och ett fantastiskt lättanvänt gränssnitt. Basstationen med tillhörande utomhussensor plockade upp två temperaturer inne och ute), lufttryck, luftfuktighet, koldioxid och ljud. Helt enkelt allt utom regnmängd och vind ungefär.


Det sistnämnda ämnar Netatmo lösa med tillbehör till basenheten, där regnmätaren är det vi tittar på här. Då det handlar om en ganska sluten design som, av naturliga skäl, ska tåla vatten är det lite pyssel att para ihop den med befintligt system, mest för att lysdioden som är din enda interaktionspunkt med själva mätaren är placerad på insidan av enheten. Det går dock förhållandevis smidigt, men inte riktigt lika lätt som grundinstallationen.

Efter det är det bara att ställa ut enheten och vänta på att det ska börja regna (vilket tog tre veckor innan det faktiskt gjorde under vårt test). Mätaren i sig är varken mer avancerad än så, eller roligare än så.


Istället är det Netatmos föredömliga app som står för resten. Efter lång tid med ursprungsappen och en ganska begränsad funktion har Netatmo numera uppdaterat appen under hösten för att bättre fungera med regn- och vindmätaren. Numera är appen inte alls lika enkel och snygg som tidigare, men det är betydligt mer logiskt att se data från de olika tillbehören.

I appens liggande läge kan du så klart få fram mer exakt data över hur det regnat över tid och så långt vi jämfört med en vanlig analog regnmätare ser det ut att stämma. 


Problemet ligger lite i att regnmätaren är just enbart en regnmätare, för 600 spänn. Prislappen går förvisso hand i hand med systemets övriga priser, men för att lägga till den här delen känns det som att du behöver ha väder som ett av dina huvudintressen för att det ska kännas värt det. Halva priset, eller samma pris om en utomhusmodul hade funnits inbyggd också hade känts betydligt mer rimligt. Men funktionsmässigt är det inget att klaga på, även om funktionen i fråga är att ha koll på en enda sak.

Betyg:
6/10

Netatmo Rain Gauge

Namn: Netatmo Rain Gauge
Typ: regnmätare till Netatmos väderstation
Exakthet: 1mm/timme
Mätområde: 0,2-900 mm/timme
Webb: www.netatmo.com
Pris: 599 kr