Smarta hemmet

  • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

  • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Lista

Testrapport Samsung S7: Fem smarta funktioner

Vi fortsätter hårdtesta Samsung Galaxy S7 och listar här några av de bästa funktionerna vi hittat hittills, samt några vi saknar.

Publicerad:

4 mar 2016 - 13:12

Uppdaterad:

4 mar 2016 - 13:12

Bra i S7

Skärmen

Det är flera faktorer som gör skärmen i S7 till förmodligen den bästa som finns i en smartphone. Samsungs Super Amoled-skärmar har strålande ljusstyrka, färgåtergivning och riktigt bra upplösning, vilket inte minst kommer till nytta när du använder telefonen i Gear VR. I S7 har dessutom läget för att visa klockan i viloläget (Always on display) tillkommit och trots att flera konkurrenter varit före med den funktionen befäster Samsung sammantaget sin ställningen som tillverkaren med bäst skärmar.

Manuella kamerainställningar

Det är en sak att ta enkla bilder i autoläge, men något helt annat att använda manuella inställningar i proffsläget för att verkligen utnyttja vad mobilkameran är kapabel till. Det här lyckas Samsung bra med. Jag gillar särskilt möjligheten at sätta manuellt fokus och då visas till och med en förstoring så man ser att bilden blir helt skarp där du vill ha skärpan. 

Material och kvalitet

Förra årets lansering av S6 var ett jättekliv framåt för Samsungs formgivning och materialval. S7 innebär inga egentliga avsteg från det och kvalitetskänslan är fortsatt hög, nu också med vattentålighet utan att kompromissa med utseendet.

Innovationer

S7 är mest en finslipning av förra årets modell och därför är det kanske lätt att glömma bort innovationer från tidigare år, men de finns fortfarande kvar. Stegräknare och träningsfunktioner finns där, liksom funktionen som gör att skärmen inte släcks så länge den märker att du tittar på den.

Spelfunktionerna

Helt nytt för i år är spelfunktionerna som låter dig anpassa prestandan så du får mer speltid innan batteriet tar slut, men även spela in ditt spelande och dela på Youtube samt på andra sätt förbättra upplevelsen av mobilen som spelmaskin.

Saker som kan bli bättre i S7

Onödiga anpassningar

Visst gör Samsung en hel del bra anpassningar och lägger till smarta funktioner till Android, men allt är inte förbättringar. En gång i tiden släpptes Samsung Galaxy S4 även i en ”Google Play Edition” med helt ren Android-version som i Nexus-mobilerna och ibland längtar vi efter en sådan. Dessutom skickar Samsung med en hel del förinstallerade appar och en egen appbutik som inte känns helt nödvändiga.

Bildgalleriet

Idag finns det många appar som hjälper dig organisera bilder, men den bildgalleriapp som Samsung levererar hör inte till dom. Det finns en del smarta funktioner, så den till exempel kan skapa sammanfattande filmer av bilderna från semesterresan, men den gör det genom att läsa din kalender och den verkar både missförstå alla sammanhang och beskära bilderna helt galet.

Batteritiden

Med dagens teknikutveckling kan man tycka det är konstigt att batteritiden inte är bättre än den är. Jag får ut ungefär en dags batteritid när jag använder Samsung Galaxy S7 och det skulle vara trevligt med lite mer marginal om tillgången till eluttag, till exempel på en resa är måttlig.

Lagringskapaciteten

Visst är det bra att Samsung nu lagt till möjligheten att utöka det tillgängliga minnet med ett minneskort, men vi kan ändå inte låta bli att klaga en aning på att så mycket av de 32 GB som finns i telefonen är upptaget redan första gången vi startar den, utan att ha tagit en bild eller installerat en enda app. Visst är det standard att 32 GB inte är tillgängligt, men snälla ge oss några extra gigabyte.

Vårt fullständiga test kommer den 8 mars. Tills dess är det fritt fram att diksutera för och nackdelar med Samsung Galaxy S7 i kommentarsfältet nedan. Vilka funktioner tycker du bäst om? Ska du uppgradera?

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!