Vikbar med Android

Testrapport: Sony Tablet P

Sony Tablet P liknar ingen annan surfplatta. Den kör visserligen Android, men har ett helt eget partytrick. Den kan vikas ihop som en bok.

Publicerad:

17 feb 2012 - 10:15

Uppdaterad:

17 feb 2012 - 10:15

Min första tanke när plattan landar på redaktionen är att den ser ut som en optimistisk designstudie från teamet bakom Nokias gamla Communicator. Nästa association är att det är en Nintendo DS som fått desighjälp från Porsches designstudio. Hur som helst liknar Tablet P ingen av de övriga androidplattorna på marknaden. Det som skiljer är såklart först och främst att den har två skärmar som viks ihop mot varandra som ett glasögonfodral. Ihopvikt glider Tablett P enkelt ner i innerfickan på min kollega Daniel Hessels kavaj, även om tyngden får det att se ut som att han beväpnat sig på väg till jobbet.

Väl igång fungerar de två skärmarna lite olika i förhållande till varandra beroende på vilken applikation som körs. I det medföljande Playstationspelet, ja plattan är Playstationcertifierad, Crash Bandicot ger den nedre skärmen plats för två styrkors och den övre för själva spelet och Playstationkontrollens klassiska axelknappar. 

I webbläsaren hjälps båda skärmarna åt för att visa sidan. Resulatet blir en webbsida med en bred svart skarv i mitten, men med ganska gott om pixlar för att visa innehållet. Det spontana intrycket är att skarven stör en hel del och den får mig nästan att tro att jag bytt glasögon med Jan-Öjvind Swahn från “Fråga Lund”. Totalt sett så ger skärmarna tillsammans dock en bra överblick. 

Eftersom plattan kan vikas ihop som en bok så finns givetvis en speciell e-bokläsare där du håller plattan just som en bok och kan se två sidor samtidigt. Det låter kanske som en god idé, men i praktiken blir det mest en gimmick. Håller idén med en platta som fälls ihop på mitten. Det återstår att se. Det färdiga testet kan du läsa i tidningen Mobil som finns i butik 8 mars.

 

Aktuellt just nu

Missa inte

Hetaste apparna

 • Fartfyllt lagarbete utan vänner

  Det ser ut som ett tecknat ninjadisco och höjer adrenalinet, men här saknas ett riktigt flerspelarläge.

  24 jul 2015 - 16:27
 • Design

  Apple sägs skicka ut komponenter för magnetisk laddning till ett begränsat antal utvecklare.

  24 jul 2015 - 12:14
 • Fler rykten

  Nya läckta bilder på fungerande Galaxy Note 5 och S6 edge+. Nya uppgifter menar också att Galaxy Note 5 ska få stöd för micro SDXC-kort.

  24 jul 2015 - 11:25

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.