Läs testet

Smarta hemmet

Vikbar med Android

Testrapport: Sony Tablet P

Sony Tablet P liknar ingen annan surfplatta. Den kör visserligen Android, men har ett helt eget partytrick. Den kan vikas ihop som en bok.

Publicerad:

17 feb 2012 - 10:15

Uppdaterad:

17 feb 2012 - 10:15

Min första tanke när plattan landar på redaktionen är att den ser ut som en optimistisk designstudie från teamet bakom Nokias gamla Communicator. Nästa association är att det är en Nintendo DS som fått desighjälp från Porsches designstudio. Hur som helst liknar Tablet P ingen av de övriga androidplattorna på marknaden. Det som skiljer är såklart först och främst att den har två skärmar som viks ihop mot varandra som ett glasögonfodral. Ihopvikt glider Tablett P enkelt ner i innerfickan på min kollega Daniel Hessels kavaj, även om tyngden får det att se ut som att han beväpnat sig på väg till jobbet.

Väl igång fungerar de två skärmarna lite olika i förhållande till varandra beroende på vilken applikation som körs. I det medföljande Playstationspelet, ja plattan är Playstationcertifierad, Crash Bandicot ger den nedre skärmen plats för två styrkors och den övre för själva spelet och Playstationkontrollens klassiska axelknappar. 

I webbläsaren hjälps båda skärmarna åt för att visa sidan. Resulatet blir en webbsida med en bred svart skarv i mitten, men med ganska gott om pixlar för att visa innehållet. Det spontana intrycket är att skarven stör en hel del och den får mig nästan att tro att jag bytt glasögon med Jan-Öjvind Swahn från “Fråga Lund”. Totalt sett så ger skärmarna tillsammans dock en bra överblick. 

Eftersom plattan kan vikas ihop som en bok så finns givetvis en speciell e-bokläsare där du håller plattan just som en bok och kan se två sidor samtidigt. Det låter kanske som en god idé, men i praktiken blir det mest en gimmick. Håller idén med en platta som fälls ihop på mitten. Det återstår att se. Det färdiga testet kan du läsa i tidningen Mobil som finns i butik 8 mars.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Hetaste apparna

 • Hitta och dela Wifi

  Joikuspot låter dig hitta wifi och dela wifi, men är inte fantastisk på någotdera.

  22 jul 2016 - 14:42
 • Laser eller mat?

  Företaget Petcube har lanserat två kameror med husdjursfokus som ska hålla våra håriga vänner upptagna när de är ensamma.

  22 jul 2016 - 14:00
 • Ultimatum

  Iranska tjänstemän har krävt att Apple officiellt registrerar sig i Iran, annars så blir företaget produkter bannlysta.

  22 jul 2016 - 12:00

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!