Vikbar med Android

Testrapport: Sony Tablet P

Sony Tablet P liknar ingen annan surfplatta. Den kör visserligen Android, men har ett helt eget partytrick. Den kan vikas ihop som en bok.

Publicerad:

17 feb 2012 - 10:15

Uppdaterad:

17 feb 2012 - 10:15

Min första tanke när plattan landar på redaktionen är att den ser ut som en optimistisk designstudie från teamet bakom Nokias gamla Communicator. Nästa association är att det är en Nintendo DS som fått desighjälp från Porsches designstudio. Hur som helst liknar Tablet P ingen av de övriga androidplattorna på marknaden. Det som skiljer är såklart först och främst att den har två skärmar som viks ihop mot varandra som ett glasögonfodral. Ihopvikt glider Tablett P enkelt ner i innerfickan på min kollega Daniel Hessels kavaj, även om tyngden får det att se ut som att han beväpnat sig på väg till jobbet.

Väl igång fungerar de två skärmarna lite olika i förhållande till varandra beroende på vilken applikation som körs. I det medföljande Playstationspelet, ja plattan är Playstationcertifierad, Crash Bandicot ger den nedre skärmen plats för två styrkors och den övre för själva spelet och Playstationkontrollens klassiska axelknappar. 

I webbläsaren hjälps båda skärmarna åt för att visa sidan. Resulatet blir en webbsida med en bred svart skarv i mitten, men med ganska gott om pixlar för att visa innehållet. Det spontana intrycket är att skarven stör en hel del och den får mig nästan att tro att jag bytt glasögon med Jan-Öjvind Swahn från “Fråga Lund”. Totalt sett så ger skärmarna tillsammans dock en bra överblick. 

Eftersom plattan kan vikas ihop som en bok så finns givetvis en speciell e-bokläsare där du håller plattan just som en bok och kan se två sidor samtidigt. Det låter kanske som en god idé, men i praktiken blir det mest en gimmick. Håller idén med en platta som fälls ihop på mitten. Det återstår att se. Det färdiga testet kan du läsa i tidningen Mobil som finns i butik 8 mars.

 

Aktuellt just nu

 • Multifunktionell

  En patentansökan kan avslöja nästa generations pennor till Samsung Note-serien. Om patentet blir verklighet så kommer pennan även kunna användas som ett ställ.

  9 feb 2016 - 06:00
 • Både till Android och Ios

  Efter lång väntan - nu planerar Facebook-ägda Instagram att rulla ut en ny funktion som ska göra det lättare att använda flera konton till bildtjänsten.

  8 feb 2016 - 23:09
 • ”Error 53”

  Tusentals Iphone-ägare uppger att deras telefoner helt plötsligt slutat fungera efter att de uppdaterats. Orsaken: Senaste Ios spärrar enheter vars hemknappar lagats av icke auktoriserade Apple-tekniker.

  8 feb 2016 - 18:00

  Hetaste apparna

  Senaste krönikan

  Mest kommenterat

  Senaste testet

  Senaste apptestet

  Tipsa Mobil

  Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

  Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

  Mobils nyhetsbrev

  Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

  Registrera dig här!

  Om Mobil

  Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

  Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

  Mer om Mobil här.

  Vi är Mobil

  Kontakta Mobils redaktion.

  Du hittar vår kontaktinformation här.

  Smarta hemmet