Smarta hemmet

 • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

 • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

 • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Vikbar med Android

Testrapport: Sony Tablet P

Sony Tablet P liknar ingen annan surfplatta. Den kör visserligen Android, men har ett helt eget partytrick. Den kan vikas ihop som en bok.

Publicerad:

17 feb 2012 - 10:15

Uppdaterad:

17 feb 2012 - 10:15

Min första tanke när plattan landar på redaktionen är att den ser ut som en optimistisk designstudie från teamet bakom Nokias gamla Communicator. Nästa association är att det är en Nintendo DS som fått desighjälp från Porsches designstudio. Hur som helst liknar Tablet P ingen av de övriga androidplattorna på marknaden. Det som skiljer är såklart först och främst att den har två skärmar som viks ihop mot varandra som ett glasögonfodral. Ihopvikt glider Tablett P enkelt ner i innerfickan på min kollega Daniel Hessels kavaj, även om tyngden får det att se ut som att han beväpnat sig på väg till jobbet.

Väl igång fungerar de två skärmarna lite olika i förhållande till varandra beroende på vilken applikation som körs. I det medföljande Playstationspelet, ja plattan är Playstationcertifierad, Crash Bandicot ger den nedre skärmen plats för två styrkors och den övre för själva spelet och Playstationkontrollens klassiska axelknappar. 

I webbläsaren hjälps båda skärmarna åt för att visa sidan. Resulatet blir en webbsida med en bred svart skarv i mitten, men med ganska gott om pixlar för att visa innehållet. Det spontana intrycket är att skarven stör en hel del och den får mig nästan att tro att jag bytt glasögon med Jan-Öjvind Swahn från “Fråga Lund”. Totalt sett så ger skärmarna tillsammans dock en bra överblick. 

Eftersom plattan kan vikas ihop som en bok så finns givetvis en speciell e-bokläsare där du håller plattan just som en bok och kan se två sidor samtidigt. Det låter kanske som en god idé, men i praktiken blir det mest en gimmick. Håller idén med en platta som fälls ihop på mitten. Det återstår att se. Det färdiga testet kan du läsa i tidningen Mobil som finns i butik 8 mars.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

 • Ingen ände på eländet?

  En kinesisk Note 7-ägare säger att hans enhet har råkat ut för den numera ökända batteribranden, trots att den är märkt som säker av Samsung.

  28 sep 2016 - 11:47
 • Kompromisslöst kvalitetsbygge

  ZTE har lyckats med konststycket att bygga en gedigen kvalitetslur med få besparingar och samtidigt hålla priset på en attraktiv nivå.

  28 sep 2016 - 10:37
 • Utmärkt träningshjälpmedel

  Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  28 sep 2016 - 10:25

Senaste apptestet

Hetaste tillbehöret

 • Snapholes?

  Spectacles, Snapchats nya uppkopplade 130 dollars-solglasögon, lanseras som en ”rolig grej”. Men det kanske finns en större plan bakom den nya fokusen.

  27 sep 2016 - 13:38
 • Ios 10.0.2

  Utan uppdateringen kan kontrollknapparna på Iphones nya digitala hörlurar sluta att reagera.

  27 sep 2016 - 08:00
 • Klarsynt av Sony

  Sony Xperia XZ innebär en nyordning på flera sätt. Framför allt är det tydligt när vi tittar på kameran och på designen.

  27 sep 2016 - 06:34

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!