Få svar

Tillverkarnas planer för Jelly bean

Android 4.1 ”Jelly bean” har nyligen presenterats. Vi kollade med tillverkarna hur deras planer med den nya versionen ser ut.

Publicerad:

29 jun 2012 - 11:37

Uppdaterad:

29 jun 2012 - 11:37

Ni vet hur det är. Google släpper ny version av Android och genast blir den vanligaste frågan, frustrationen och förhoppningen ”när får min enhet den senaste versionen av Android”. Samsung har precis,eller är precis på väg ut, med 4.0-uppdateringar till vissa av sina lurar och plattor, Sony håller som bäst på med detsamma för nästan alla sina 2011-modeller och någonstans i dagarna väntas Motorola rulla ut 4.0 till Razr.

Men hur blir det nu med uppdatering av befintliga telefoner till Android 4.1 Jelly bean?

Vi frågade runt för att se vad tillverkarna hade att säga om saken och följande blev deras svar:

LG

- Vi har ingen detaljerad info för tillfället då det gäller 4.1-uppdatering, lite för tidigt ännu.

Kristoffer Ejebro, Nordisk produktspecialist för mobiler.

Asus

- Jag har inte hört något om Jelly bean till våra plattor ännu.

Anders Haby, Produktspecialist på Asus.

Samsung

- Vi har ingen möjlighet att svara på den frågan just nu. Vi får källkoden om ett par veckor och först då kan vi börja arbeta med att anpassa mjukvaran för våra produkter. På vår Facebook-sida kan man följa vilka och när som får uppgraderingen.

Andreas Norberg, produktansvarig telekom på Samsung.

Sony

- Gällande Jelly Bean är det lite för tidigt att uttala sig då det ju inte ens släppts än. Med det sagt har vi dock som mål att erbjuda uppdateringar till våra telefoner i den mån det är möjligt, vilket vi nyss visat då merparten av 2011 års modeller går från Gingerbread till Ice Cream Sandwich.

Filip Göransson, PR ansvarig för Sonys mobiler i Sverige.

HTC

- Vi är riktigt upphetsade över Jelly Bean och planerar att stödja det på ett flertal enheter. Just nu undersöker vi mjukvaran för att avgöra våra uppdateringsplaner, som vi kommer att återkomma med inom kort.

Officiellt uttalande från HTC,via Pocketnow.

Vi har även sökt Motorola för en kommentar, men inte fått något svar i dagsläget.

.

.

 

.