Obekräftade uppgifter

Tillverkningen av A11-chippet för Iphone 8 igång

A11-produktionen ska vara igång, enligt uppgifter till Digitimes.

Källor till Digitimes hävdar att taiwanesiska TSMC nu är igång med produktionen av det A11-chipp som ska sitta i Apples kommande flaggskeppstelefon Iphone 8.

Publicerad Uppdaterad

Apples processorer är inte att leka med. A10, som sitter i Iphone 7 och 7 Plus är extremt snabbt och effektivt. Därför är förväntningarna höga på det A11-chipp som sägs vara aktuellt för åtminstone Iphone 8. Och nu kommer uppgifter om att tillverkningen av chippet är i full gång. 

Enbart TSMC

Det ska enligt uppgifterna – som kommer från källor till Digitimes – enbart vara TSMC som är Apples tillverkningspartner när det gäller A11-chippet. Det är något anmärkningsvärt, då Apple tidigare alltid använt sig av flera tillverkare för just chipptillverkningen, inte minst Samsung. TSMC sägs använda sig av en 10-nanometersprocess för tillverkningen av A11-chippet.

Specifikationerna okända

I princip ingenting är känt om A11-chippet så här långt, men vi får förstås utgå från att det blir både snabbare och mer kraftfullt än föregångaren A10. Exakt hur mycket snabbare och kraftfullt återstår däremot att se, men Apple brukar ta ganska rejäla skutt på prestandasidan när en ny generation processorer gör entré. 

Källa