Annons

Toq 2.0

Timex smarta klocka klarar sig utan luren

Det styltiga namnet One GPS+ till trots är Timex nya sportklocka riktigt intressant då det är en smartklocka som är smart även utan en tillkopplad telefon. Samtidigt är det en andlig uppföljare till Qualcomms Toq-klocka.

Publicerad Uppdaterad

Minns ni Toq? Qualcomms smarta klocka som släpptes i begränsad omfattning mest för att visa upp deras egna tekniker för skärm (Mirasol) och trådlös laddning. Qualcomms plan var framförallt att visa hur tekniken fungerade för att någon annan skulle plocka upp det hela på licens och det är precis vad Timex har gjort nu.

Timex har samarbetat med Qualcomm och amerikanska AT&T för att få fram Timex One GPS+. En gps-försedd löparklocka med inbyggt stöd för 3G via tidigare nämnda operatör (vi gissar på att det handlar om en lösning med inbyggt SIM-kort). Uppkopplingen, som har tre års fri data inkluderat med klockan, ska användas för att hantera sms (både baserat på mall och egenskrivna) samt att ladda upp dina löparpass till bland annat Runkeeper direkt över mobilnätet.

Klockan i sig kommer att landa på 399 dollar, det vill säga strax under 2 800 svenska kronor direktöversatt, och är försedd med Qualcomms Mirasol-display. Det gör att skärmen klarar av att vara påslagen hela tiden utan att dra några enorma mängder batteri. Just batteritiden ska vara tre dagar i ”normalt” läge och åtta timmar med GPS påslagen.

Utöver 3G finns även fyra gigabyte minne inbyggt för att användas i kombination med musikspelaren. Detta för att användaren inte ska behöva känna att denne måste ha med både en pulsklocka och en mobil (eller musikspelare) ut på löprundan. Ett Bluetooth-chip nämns även bland specifikationerna, men om det används för att prata med mobilen på något sätt eller enbart för att koppla in sensorer är oklart i dagsläget.