Annons

Tomtom uppdaterar sin mobila navigation

Med nya versionen av Tomtoms Navigator ska det bli enklare att ladda in innehåll från sin dator till mobilen och man kan även hålla koll på andra Tomtom-användare via den nya funktionen Tomtom Buddies.

Publicerad Uppdaterad

Den nya versionen av Navigator för handdatorer och mobiler har versionsnummer sex och tillför en del nya funktioner. Tomtom Home är en mjukvara som kopplar navigationsutrustningen, i det här fallet mobilen eller handdatorn, till hemmadatorn. Från start finns information om fartkameror och man kan även bli uppdaterad om väglag och väderförhållanden.

När man ska ut och köra kan man ange sin rutt utifrån en rad olika utgångspunkter. Det går till exempel att planera rutten utifrån den tid man vill vara framme och man kan planera i förtid vilka stopp man vill göra på vägen.

Tjänsten Tomtom Buddies för att kunna se andra utvalda användare förutsätter att man har en internetuppkoppling.

Navigator 6 finns från och med september i Sverige och ännu finns inget specificerat pris. Tomtom uppger dock att den regionala versionen med skandinaviska kartor ska kosta ungefär 199 euro, motsvarande cirka 1800 kronor. Med kartor för hela Europa blir priset motsvarande 2300 kronor.

Samtidigt lanserar Tomtom uppföljare till Tomtom One, en enklare enhet för den som vill ha en separat enhet för naviagtion och inte använda mobil eller handdator. Även Tomtom One ska komma ut under september och där blir priserna ca 3200 för den skandinaviska varianten och 4000 för den med hela Europas kartor.