TF700T

Transformer Prime med högre upplösning

Den första Transformer Prime-versionen har nyligen börjat säljas och nu kommer Asus med en uppföljare där skärmen fått högre upplösning och det omdiskuterade bakstycket bytts ut.

Publicerad Uppdaterad

Vid sidan av stämningen från en leksakstillverkare som inte gillade namnet hamnade Asus i blåsväder när användare upptäckte att gps-funktionen i den första Transformer Prime inte fungerade särskilt bra. Kanske har gps-problemen bidragit till att man redan nu lanserar en uppföljare. Asus uppger dock att den inte är en ersättare utan en mera påkostad modell i samma serie, även om baksidan har fått en ny utformning.

Transformer Prime TF700T har fått en högupplöst skärm, 1920x1200 pixlar närmare bestämt. På den punkten hade dock Asus inget att skämmas för då den första versionen hade skärmupplösning på 1200x800 pixlar. I båda fallen är skärmen 10,1 tum stor. Processorn är fortfarande en Tegra 3 från Nvidia på 1,3 gigahertz och fyra kärnor.

En anna förbättring är att den framåtriktade kameran har upplösningen 2 megapixel istället för 1,3. På baksidan är det fortfarande 8 megapixel som gäller.