Annons

Inlägg via sms

Tre integrerar med Twitter

Så fort ett nytt meddelande kommer från någon av dina Twitter-vänner får du det som ett sms. Tre är först bland operatörerna att lansera funktionen i Sverige.

Publicerad Uppdaterad

Idag möts många Twitter-användare av meddelandet att Tre-kunder nu både kan skicka och ta emot Twitter-meddelanden via sms. Att skicka uppdateringar till Twitter via sms har varit möjligt sedan tidigare, men prenumerationen på nya meddelanden via sms är ny.

Man skickar meddelanden till kortnumret 71017, efter att man först aktiverat sitt mobilnummer via sajten.

När började ni med det här?

– Vi började livetester för en timme sedan. Det var inte meningen att du skulle se det, säger Erik Hörnfeldt på Tre.

Informationen ligger dock uppe på twitter.com för alla användare och vi har testat under förmiddagen. Sms skickar man alltså till 71017, men sms vi fått tillbaka från Twitter kommer istället från +71017. Det verkar vara den enda buggen. Svarar man till +71017 så kommer ändå meddelandet fram.

Kostar tjänsten någonting?

– Det tillkommer ingen extra kostnad, utan bara vanlig sms-taxa. Att skicka ett meddelande kostar alltså som ett vanligt sms och att ta emot är gratis.

Har du många personer du följer på Twitter kan det här kanske innebära för många sms för att det ska bli användbart. På twitter.com kan man ställa in vilka av de man följer som ska levereras även via sms, så på det sättet kan man styra meddelandeflödet.