Lågbudget

Tre nya surfplattor från Lenovo

Från vänster: ideapad MXII 300, Tab 2 A10-70 och Tab 2 A8.

Surfplattorna som Lenovo presenterade på MWC ska erbjuda portabel underhållning för en billig peng.

Publicerad Uppdaterad

Lenovos nya serie surfplattor heter Lenovo Tab A10-70, Tab 2 A8 och ideapad MIIX 300. De två första plattorna, Tab A10-70 och Tab 2 A8 är båda två androidbaserade plattor medan MIIX 300 bär på Windows 8.1. Där androidplattorna är till för media- och datakonsumenter är Windows-plattan till för produktivitet, menar Lenovo i det pressmeddelande man skickat ut.

Tab A10-70 ska vara menad för alla film- och musikälskare, de som ser och lyssnar på sin media via surfplattor. Skärmen är 10,1 tum i full-hd och drivs av en MediaTek fyrakärnig processor. På insidan menar företaget att det ska finnas ett flertal funktioner som ska optimera hårdvaran för konsumtion av multimedia. Den släpps i USA i april med wi-fi modellen för 199 USD och 4G-versionen för 279 USD. Några svenska priser eller datum för säljstart finns ännu inte klart för någon av plattorna.

Lenovo Tab 2 A8 ska använda ett rent Android 5.0 Lollipop.

Enligt Lenovo så är denna och Tab 2 A8 också de första plattorna på tio tum som använder sig av Dolby Atmos. För ljudet ska den ha en rad med flera högtalare. Den är 8,9 millimeter tunn och väger 509 gram, något av det tyngre laget. Men med fokus på multimedia så känns det som om Lenovo menat att den ska vila mot en vägg eller en dockningsstation. Bakre kameran är på åtta megapixel, i jämförelse med fem megapixel på Tab 2 A8.

För den som spenderar mest av sin tid på internet är Tab 2 A8 deras nya budgetalternativ. Plattan är åtta tum stor, har samma processor som A10-70 och lanseras också med Dolby Atmos. Målgruppen är internetanvändare och för det finns det rum för två sim-kort, ett för 4G och ett annat för samtal. Plattan väger 360 gram, något lättare än A10-70, och batteriet ska vara i åtta timmar. Tyvärr har den bara rum för minne upp till 32 gigabyte med microSD, vilket får det att låta som om det inte finns gott om minne i internminnet. Tab 2 A10 lanseras i USA i Juni och Wi-FI modellen beräknas kosta 129 USD med en 4G version på 179 USD.

Windows-plattan MIIX 300 riktar sig för de som vill kunna ta med sig arbete gjort på sin dator när de antingen reser eller pendlar. Den kommer med en prenumeration på ett år för Microsoft Office. Lagringen går upp till 64 gigabyte med internt eMMC-minne och en microSD-läsare. Här finns en dubbelkamera men med ospecifierad upplösning, vilket inte bör ses som ett gott tecken. De tycker också att plattan ser bra ut, men det får ni själva bedöma i bildspelet ovan. Ideapad MIIX 300 börjar säljas i juli och kommer att finnas tillgänglig för 149 USD.