Reseladdaren Jaq

Tre ska sälja MyFC:s nya bränsleceller

Tre har gått ut med att de blir återförsäljare av MyFC:s nya bränslecellssystem för laddning av mobiler.

Publicerad Uppdaterad

Jaq är namnet på MyFC:s nya generation bränslecellsladdare till mobiltelefoner, som ska vara både snyggare, smidigare och enklare att använda än föregångaren PowerTrekk.

Nu går man ut med att man tecknat avtal med Tre som kommer att vara återförsäljare för laddaren Jaq, med beräknad säljstart under fjärde kvartalet.

Jaq består av en laddardel och ett antal engångskassetter. När en kassett pluggas in i laddaren genereras ström genom en kemisk process som lagras i laddardelen och kan sedan användas till att ladda en mobil. Kassetten är sedan förbrukad, men ska vara återvinningsbar.

Jämfört med ett vanligt nödbatteri måste du förstås ha engångskassetter som kostar och tar plats, men du behöver i alla fall inte ha tillgång till elektricitet. Till skillnad från föregångaren PowerTrekk behöver du inte heller rent vatten.

MyFC meddelade tidigare att man tänker sälja av den PowerTrekk-relaterade verksamheten för att finansiera Jaq-systemet. Man kan dock fundera vem som är intresserad av att köpa en äldre och sämre teknisk lösning från ett företag som redan har den bättre uppföljaren på väg ut.

Källa