"Goophone 5S"

Två dagar senare - här är första Galaxy S5-kopian

Och till vänster ser vi Samsungs nya flaggskepp Galaxy S5 ... nej, vänta! Det är ju faktiskt skamlösa kopian Goophone 5S.

I måndags lanserade Samsung Galaxy S5. Två dagar senare presenterar Goophone en kopia av det nya flaggskeppet.

Publicerad Uppdaterad

Asiatiska tillverkaren Goophone har en tydlig strategi: Att ta fram kopior av nyligen lanserade topptelefoner, och se till att göra det ruskigt snabbt.

Till exempel lyckades man med konstycket att släppa sin egen Goophone I5S innan Apples Iphone 5S hade nått konsumentmarknaden.

Nu presenterar företaget sin nya telefon Goophone 5S, bara två dagar efter att Samsungs laneringsGalaxy S5. Goophone 5S är slående lik Samsungs toppmodell, i alla fall när det gäller utsidan. Prestandamässigt har dock kopian svårt att mäta sig mot originalet. 

Men om vi skippar den företagsetiska diskussionen, går det ändå att konstatera att Goophone 5S faktiskt erbjuder en hel del trevligheter till ett minst sagt fördelaktigt pris. 

Bland annat har telefonen en 5-tumsskärm med full hd-upplösning, en åttakärnig systemprocessor från MediaTek (MT6592) med klockfrekvens på 2GHz och 2 Gbyte i ram-minne, 32 Gbyte i integrerat minne och en 13-megapixelskamera.

Kostar drygt 2 000 kronor

Den skamlösa Galaxy S5-kopian är också utrustad med dubbla platser för simkort, stöd för 802.11 b/g/n WiF och ett 2,800mAh batteri.  Androidversionen på telefonen är 4.2, och alltså inte KitKat som Galaxy S5 kommer att ha.

Förutom ovan nämnda specifikationer bjuder Goophone även på oförglömlig reklamtext, som verkar vara inklippt direkt från Google Translate. ”Goophone has always been forward best smartphone” och ”With new design, this new generation Goophone S5 you have never seen it” är två pärlor från företagets hemsida.

Telefonen finns tillgänglig i färgerna vit, svart, guld och blå. Priset ligger på motsvarande cirka 2 000 kronor.