NBC och Snapchat

Unika tv-serieavsnitt på Snapchat

Tidigare i år meddelade NBC att de visar OS 2016 i Snapchat. Nu ska företaget även producera originalmaterial från olika tv-serier till plattformen.

Publicerad Uppdaterad

Enligt Variety kommer NBCUniversal att skapa unika tv-programavsnitt för Snapchat från serier som Saturday Night Live och The Tonight Show with Jimmy Fallon. Premiären, den 22 augusti kommer dock vara fem specialavsnitt av The Voice med medverkande som Alicia Keys, Miley Cyrus, Adam Levine och Blake Shelton I programmen kommer de att bedöma sångbidrag som tävlande har skickat in. 

Även E-entertainments E!News-program kommer att figurera en gång I veckan på Snapchat med unikt innehåll. 

Snapchat Discover-funktion verkar försöka bli någon slags alternativt Youtube riktad mot ungdomar. Problemet med funktionen är att innehållet måste följa Snapchats vertikala videoformat vilket gör det svårt för mediabolagen att återanvända det inspelade materialet på andra plattformar, och det i sin tur höjer produktionskostnaderna för de enskilda klippet. Med det nya NBC-avtalet kanske Snapchat får innehåll som regelbundet kommer att följas av användarna och därmed även betala i längden för NBC, som försöker hitta publik utanför de traditionella kabel-tv-ramarna. 

Den sjunde juni 2016 hade Snapchat amerikanska version 19 företag som publicerade innehåll på plattformen, enligt the Verge.

Källa