Efter kritiken?

Uppdatering förbättrar kameran till HTC One

Här ser vi två bilder fotade med HTC One. Den till vänster är tagen innan firwareuppdatering, och den till höger efter den. Båda bilderna är tagna med ISO 100.
Samma motiv vid ISO 100, fotograferad efter uppdatering.
Till vänster: Bild tagen innan kamerans mjukvara uppdaterats. Till höger: Bild tagen efter uppdateringen.
Här ser vi hela bilden, tagen med en HTC One:s kamera innan uppdateringen vid ISO 100.
Ännu en bild som visar kameraförbättringarna i firmwareuppdatering till HTC One. Bilden till vänster är fotografera innan uppdateringen, den till vänster efteråt.

HTC:s flaggskepp har fått en firmwareuppdatering som förbättrat kameran - och det rejält, slår sajten Hardware Zone fast.

Publicerad Uppdaterad

När HTC One lanserades i London under februari  log den taiwanesiska tillverkaren på stora trumman för sin egenutvecklade bildsensor med förstorade pixlar, så kallade "ultra-pixlar". Enligt HTC skulle bildsensor kunna fånga tre gånger mer ljus än vad pixlarna i en traditionell 8MP-kamera gör. 

Läs mer: Vårt test av HTC One

HTC One har ännu inte släppts i Sverige, men har redan nu fått en hel del kritik för sin kamera. "One har endast en 4-megapixelkamera vilket ska resultera i att den tar in mycket ljus, något som blir en fördel när man fotograferar under mörkare omständigheter. […] Där kameran tyvärr fallerar är i detaljerna. Tar man en landskapsbild som inte bara innefattar en stor gräsplätt så får man problem och då handlar det inte om färgerna som generellt är fint representerade", skrev Mobils David Boda i sin recension av telefon.

Läs mer: Nu trappar HTC upp pr-kriget

Nu ser det ut som att HTC har lyssnat på kritiken. En ny firmwareuppdatering till telefonen ska nämligen förbättra telefonens kamera avsevärt. Man kan bland annat se att bilderna har blivit mer skarpa och klara efter uppdateringen, skriver sajten Hardware Zone

Enligt HTC kommer firmware-uppdateringen finns med på de HTC One-enheter som förväntas skeppas ut till konsumenter inom kort.