Phosphorus

Uppföljare till Apples M7-processor siktad

Kretsscheman som sägs höra till Iphone 6 pratar om komponenten Phosphorus. Är det uppföljaren till M7-chippet eller något helt nytt?

Publicerad Uppdaterad

Uppgifterna går lite isär kring vad Phosphorus, komponenten som hittats på ett kretsschema från Iphone 6 (påstås det), egentligen är för något. Enligt vissa handlar det om en ny version av Apples M7-processor som gjorde sitt intåg i Iphone 5s. Där användes den strömsnåla extraprocessorn för att hålla koll på bland annat accelerometer, vilket gjorde att telefonen kan användas som stegräknare.

Enligt Macrumors kan Phosphorus annars vara en annan komponent, nämligen barometer. Fler sensorer av den typen är något som det ryktats om i Iphone 6 en längre stund nu, så helt otroligt är det inte. Samtidigt kan det ju vara en barometer som ska användas någorlunda kontinuerligt och därmed är nära sammanlänkad med M7-chippet.

Enligt Macrumors skulle en barometer, en Bosch BMP280 enligt dem, kunna användas för en uppsjö olika saker. Förbättring av GPS-positionering och inomhusnavigation är de vanligare funktionerna, men sensorn kan även användas för spirometri (andningskapacitet, används ofta vid astmabehandling).