Tangentbord och quad core

Uppföljare till Tablet S på väg

En presentation av Sonys kommande surfplatta har läckt ut och avslöjar en del om uppföljaren till Tablet S

Publicerad:

1 aug 2012 - 10:41

Uppdaterad:

1 aug 2012 - 10:41

Den kommande plattan ska bara heta Sony Xperia Tablet men liknar Tablet S betydligt mer än den vikbara Tablet P.

Surfplattan har samma ovanliga design som Tablet S där man valt att göra ena sidan tjockar än den andra, även om den nya modellen ska vara både lättare och tunnare (på båda sidorna) än sin föregångare.

Även under skalet finns en del nyheter, som exempelvis en fyrkärnig Tegra 3-processor från Nvidia och "version 4.0 eller senare" av Android. Skärmen har storleken 9,4 tum och upplösningen är 1280x800 pixlar, alltså¨samma storlek och upplösning som hos föregångaren.

Bland tillbehören som visas på de läckta bilderna finns ett kombinerat tangentbord och skärmskydd, som vissar menar påminner allt för mycket om tangetborden som Microsoft utvecklat till de kommande Surface-plattorna.

Utöver standardfunktionerna i Android kommer Sony att förse plattan med möjligheten att växla mellan olika lägen för "ägare" och "gäst". Kanske särskilt användbart om barn ska använda plattan. Man kan då styra vilka appar som ska gå att använda och gäst-användare kan även ha en egen startskärm.

Den läckta presentationen publicerades från början av sajten Mobiflip.de, som sedan dess plockat bort vissa bilder på begäran av Sony.

.

.

 

.