Ingen lansering på CES-mässan

Uppgift: Bara två toppmodeller från Sony 2016

I motsats till tidigare rykten hävdar nu flera källor att Sony kommer att fokusera på endast två toppmodeller under 2016.

Publicerad Uppdaterad

Ett tidigare rykte hävdade att Xperia Z6, sonys nästa toppmodell, kommer i inte mindre än sex olika storlekar. Nu kommer uppgifter från två olika källor att Sony snarare planerar att gå åt andra hållet och dra ner på antalet modeller under 2016.

Enligt Digitimes, en källa som har rätt ojämn träffhistoria, kommer Sony troligen bara lansera två modeller nästa år, och dra ner på antalet kontraktstillverkare samt stänga ner sin forskningsavdelning i Taiwan.

CnBeta presenterar en något annorlunda och mer detaljerad version. Enligt denna är det Bara två toppmodeller, bägge med chipsetet Snapdragon 820, som kommer att lanseras. Mer specifikt hävdar man att Sony inte kommer att lansera något flaggskepp på CES-mässan i Las Vegas i januari, utan de två flaggskeppen släpps i juli och oktober.

Enligt källan ska de två flaggskeppen använda mycket metall i designen, vilket kan tolkas som att man går ifrån glasbaksidan och ersätter den med metall.

Källa