Annons

Snabba ryck

Uppgifter: HTC U11 börjar säljas på fredag

I morgon får vi förhoppningsvis veta allt om nya HTC U11.

HTC:s nya flaggskeppstelefon U11 kommer att presenteras i morgon, men kommer enligt obekräftade uppgifter att gå att köpa i Taiwan redan från och med fredag.

Publicerad Uppdaterad

Normalt sett dröjer det någon vecka eller två, ibland rent av någon månad eller längre, från presentationen av en ny smartphone till dess att den finns i butikerna. Men när det gäller HTC U11, som kommer att presenteras i morgon, gör uppgifter från källor med insyn i saken gällande att försäljningen inleds redan på fredag. Åtminstone i HTC:s hemland Taiwan. 

Fler marknader i juni

Vad gäller andra marknader än Taiwan är det aningen oklart när telefonen kommer att tillgängliggöras. Men enligt samma källa som nämner den 19 maj som säljstart i Taiwan ska telefonen åtminstone vara aktuell på den amerikanska marknaden i juni. Priset på enheten landar i Taiwan på motsvarande cirka 5 900 kronor. 

Många förhandsrykten

Släppet av HTC U11 har omgärdats av många rykten, och av allt att döma kan flera av de mer grundläggande specifikationerna ha läckt ut redan. Telefonen sägs ha en 5,5-tums Quad HD-skärm, Snapdragon 835-processor och frontkamera på 16 megapixlar. Den ska även ha ett klämbart hölje som kan användas för att styra vissa funktioner, och dessutom har HTC antytt att enheten får någon form av 360-graderskamera eller kamerafunktion. 

Källa