300 kr inklusive moms

Världens billigaste surfplatta

Ubislate 7Ci gör anspråk på att vara världens billigaste surfplatta. Du kan köpa den för 300 kr plus frakt.

Publicerad Uppdaterad

Priserna på surfplattor i storleken 7-8 tum har pressats rejält på sistone av Amazons Kindle-serie och Googles Nexus 7. Det är dock ingenting mot Datawinds Ubislate 7Ci. Du kan beställa den från Datawind i Storbritannien för ca 450 kr, inklusive frakt och moms, varav frakten är drygt 150 kr. Hittar du en butik i USA som säljer den kan du få den för 250 kr.

Enligt brittiska The Guardian skapades Ubislate 7Ci från början som en del av ett utbildningsprojekt där indiska staten ville förse studenter med surfplattor för under 350 kr styck, men den utvecklades senare till kommersiell produkt av Datawind.

- Bakgrunden till utvecklingen av Ubislate 7Ci var insikten att bristen på tillgång till Internet i många delar av världen var en fråga om kostnad, berättar Datawinds vd Suneet Singh Tuli för The Guardian. I Storbritannien säljer Datawind även sina surfplattor paketerade med ett års gratis Internet.

Det säger sig själv att Ubislate 7Ci inte har prestanda i toppklass, men för 300 kr får man ändå en sjutumsskärm med upplösningen 800 x 480 pixel, en 1GHz Cortex A8-processor, Android 4.0.3, 512 MB arbetsminne och 4 GB lagringsminne med plats för minneskort.

Källa