Annons

Vivo X5 Max

Världens tunnaste mobil: 4,75 mm

Vivo X5 Max är den senaste mobilen att uppnå titeln världens tunnaste, trots att man lyckats få med ett riktigt 3,5 mm-uttag för headset.

Publicerad Uppdaterad

Mobilbranschen har lätt att fastna i prestigerace, som flest megapixel i kameran eller flest pixlar på skärmen. Just nu är det "tunnast" som är det nya megapixel, i synnerhet bland kinesiska tillverkare. Att göra en mobil så tunn som möjligt har i alla fall mer effekt än att lägga till extra pixlar, då det blir lättare att nå med handen över hela skärmen ju tunnare mobilen är, plus att det ser coolt ut med tunna mobiler.

Den senaste rekordhavaren är Vivo X5 Max, som har en tjocklek på 4,75 mm. detta har man bland annat uppnått genom att ha en extratunn skärm på 1,36 mm. Samt, förstås, att utbuktningen vid kameran inte räknas. Trots att mobilen är så tunn har man faktiskt lyckats få dit ett 3,5 mm-uttag för hörlurar, något som den förra rekordhavaren Oppo R5 prutade bort.

Bara för att mobilen är tunn betyder det inte att man inte lyckats packa en del imponerande hårdvara innanför skalet. Skärmen är på 5,5 tum med 1920 x 1080 pixel, plats finns för dubbla sim-kort där det ena kan bytas ut mot minneskort, och chipsetet är det färska 64-bitarssetet Snapdragon 615, med fyra 1,7 GHz-kärnor och fyra 1 GHz-kärnor. Telefonen har 16 GB lagringsutrymme och 2 GB RAM-minne. Kameran är på 13 megapixel med en Sony IMX214-sensor, och systemet är Android 4.4.4. Däremot får man nöja sig med ett batteri på 2000 mAh.

Telefonen börjar säljas i Kina den 22 december för cirka 3700 kronor.

Källa