Mobil, surfplattor, armband

Världens tunnaste sjutumsplatta

Huawei Mediapad X1.

Huawei Mediapad X1 var höjdpunkten när det kinesiska företaget lanserade. [UPPDATERAD MED PRISER]

Publicerad Uppdaterad

Mediapad X1

Mediapad X1 är en förvånansvärt ambitiös historia, med en sjutumsskärm på 1920 x 1200 pixel och ett aluminiumhölje med en tjocklek på endast 7,18 mm, världens tunnaste sjutumsplatta enligt Huawei. platta och platta, förresten, Mediapad X1 ska ha full telefonfunktionalitet och 4g-uppkoppling. Trots metallskal och batteri på 5000 mAh är vikten endast 239 g, och 80 procent av framsidan ska vara skärm. Processorn är även här en fyrkärnig 1,6 GHz-historia, men kanske mest anmärkningsvärd är kameran, som har en 13 megapixels Sony Exmor-sensor. Denna hybrid mellan telefon och surfplatta kan bli riktigt intressant, och vi rapporterar mer om den när vi hunnit känna på den. Säljstart i mars med angivet pris 399 euro. Det rör sig alltså om en i surfplattesammanhang dyrare produkt för runt 4000 kr.

Huawei Mediapad X1.

Ascend G6

Huaweis senaste mobil Ascend G6 har en 4,5 tum stor skärm med 960 x 540 pixels upplösning. Processorn är fyrkärnig med 1,2 GHz och kameran är på 5 megapixel, och batteriet på 2000 mAh. Förutom dessa relativt oansenliga specifikationer utmärker sig telefonen med att ha 4g, och en tjocklek på 7,85 mm och en vikt på 115 g (en 3g-version som är 7,5 mm tjock utlovas också). För denna typ av telefon är förstås priset helt avgörande, och med ett föreslaget pris på 240 euro, det vill säga runt 2500, kr kan det bli ett riktigt bra köp när den börjar säljas i maj.

Huawei Ascend G6

Mediapad M1

Mediapad M1 är en surfplatta med 8-tumsskärm med upplösningen 1280 x 800 pixel. Processorn är fyrkärnig med 1,6 GHz. Med LTE-anslutning, en vikt på endast 329 gram och framför allt en tjocklek på 7,9 tum kan surfplattan bli en riktigt trevlig upplevelse om den klarar priskonkurrensen från Nexus 7. Angivet pris är 299 euro, det vill säga drygt 3000 kr. Säljstart i mars.

Talkband B1

När Huawei med nästan ödesbestämd oundviklighet ger sig in på marknaden för klockor och armband är det med en historia som är precis så ful som de läckta förhandsbilderna visade. Armbandet kan ansluta till i stort sett alla Ios- och Androidenheter och man kan använda armbandet för att tala i telefon med ett medföljande Bluetooth-headset (exakt vad armbandet tillför till kombinationen mobil och Bluetooth-headset är oklart). I övrigt ser det ut att bli ett rätt ordinärt motionsarmband, som mäter steg, kalorier och sömnkvalitet, och så kan den förstås visa vad klockan är. Batteritiden ska vara cirka sex dagar. Säljstart i mars, till ett pris av 99 euro, det vill säga runt tusenlappen.

E5786

Trådlösa miniroutrar för mobilt bredband är något av en paradgren för Huawei. Denna mobil utan andra mobilfunktioner än att dela med sig av datanätet via wifi utmärker sig för stöd för 4g med hastigheten 300 Mbit/s. Routern har ett 3000 mAh-batteri och väger 145 g. upp till 10 enheter kan anslutas samtidigt. Säljstart i maj.