Nytt patent avslöjar

Även Oppo tycks ha vikbar telefon på gång

Böj- och vikbara smartphones verkar vara morgondagens stora trend. Och nu tycks ännu en stor tillverkare ha hoppat på tåget. Det är kinesiska Oppo som beviljats ett patent på en lösning för en böj- eller åtminstone vikbar mobil enhet.

Publicerad Uppdaterad

Samsung, Lenovo och LG är bara några av de stora tillverkare som sägs ha böj- och vikbara telefoner på gång inom en inte alltför avlägsen framtid. Och nu sällar sig jätten Oppo till skaran, åtminstone rent potentiellt. Oppo har nämligen tilldelats patent på en lösning för just en böj- eller åtminstone vikbar enhet. Oppo, som är den tredje största telefontillverkaren i världen (även om det kanske är svårt att tro, med tanke på varumärkets klena närvaro i vår del av världen), vill förstås inte hamna på efterkälken. Därmed är det väl egentligen ingen större skräll att man undersöker möjligheterna på området närmare. 

Annorlunda lösning

Oppo tycks ha angripit konceptet ur en lite annan vinkel än exempelvis Samsung. I stället för en telefon som viks mitt på, så har man valt en konstruktion där bara den övre delen av skärmen böjs. Det skulle förstås göra hela arbetet med telefonen enklare, då lång färre komponenter skull behöva vara böjbara, något som är en av de största utmaningarna med teknologin, enligt flera andra tillverkare. Som med alla patent så bör det betraktas som ett patent och inget annat. Huruvida det blir en produkt av det hela återstår förstås att se. 

Källa