Annons

Mobil på CES 2013

Vi tittar närmare på Fitbit Flex

Till skillnad från tidigare stegräknare från Fitbit är alltså nya Fitbit Flex ett armband.
Fördelen med att ha ett armband är att man inte behöver besvära sig med separata tygarmband för möta exempelvis sömnen, säger Fitbit.
Fitbit Flex kommer att säljas för hundra dollar, och släppas inom kort.

Mobil hälsa och träning är definitivt en av de stora trenderna på CES-mässan i år. Fitbit har en ny version av deras stegräknare att visa upp, som tråkigt nog är ett steg bakåt.

Publicerad Uppdaterad

Sedan en tid tillbaka finns Fitbits app till både Iphone och Android tillgänglig i Sverige och nyligen släpptes de båda Bluetooth-utrustade stegräknarna Fitbit One och Zip i Sverige (än så länge bara med stöd för synkning till Iphone). Om du inte känner till dem sedan tidigare så kan Fitbits prylar sammanfattas med att vara stegräknare på steroider, som mäter steg, antal trappor du gått uppför, sömn och mycket annat.

Lifetrackers allt mer populära 

Just den här typen av life trackers, som den amerikanska termen för dem lyder, har poppat upp som svampar i jorden under det senaste året med bland annat Fuelband från Nike, Jawbones Up, Larks Larklife och många andra.

Det Fitbit har att visa upp på CES är Fitbit Flex, vilket är ett armband istället för de fristående stegräknare de har sedan tidigare. Fördelen med dessa är att du inte behöver strula med separata tygarmband för att mäta din sömn (eller minnas att ta ur stegräknaren ur byxorna för den delen) och hela enheten har gjorts lite enklare än tidigare modeller. Den mäter fortfarande steg, trappor och sömn, men den här modellen saknar display och förlitar sig istället på ett par små lysdioder och ett vibrationslarm för att tala om när du uppnått dagens stegmål. Det känns definitivt som ett steg tillbaka gentemot tidigare produkter med display eftersom de även visar tiden. Ska du springa runt med ett gummiarmband runt armen kunde det åtminstone visa tiden också.

Precis som med One och Zip synkar Flex med Iphone över Bluetooth huvudsakligen (en USB-dongel för synk med datorn medföljer dock) och tillhörande app i telefonen.

I en allt större djungel av uppkopplade stegräknare känns det definitivt som att Fitbit hade kunnat göra bättre ifrån sig för att sticka ut lite mer.

Fitbit Flex börjar säljas ”snart” för hundra dollar jämnt.

Källa