Smarta hemmet

  • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

  • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

Nytt sätt att söka på?

Video: Här är nya Google Now

I och med Android 4.1 (Jelly Bean) har Google också lanserat ett nytt sätt att söka på. Sökjätten kallar tjänsten Google Now, vilken har beskrivits som en digital personlig assistent. Med Google Now får du relevant information baserad på var du är, vad du gör - och vad du har sökt på tidigare.

Publicerad:

28 jun 2012 - 13:44

Uppdaterad:

28 jun 2012 - 13:44

Googles utvecklarkonferensen I/O som hölls under måndagen har varit en riktig fest för Android-fans.  Förutom den omtalade surfplattan Nexus 7 och mediecenter-enheten Nexus Q, så lanserade även Google även Android 4.1 - även kallat Jelly Bean. En av de stora nyheterna i Jelly Bean är Google Now.

Tanken med Google Now är tjänsten ska ge dig mer relevant information vid sökningar. Detta är möjigt genom att Google bland annat tar i beräkning vad du har sökt på tidigare och var du befinner dig just nu, för att kunna skräddarsy ditt sökresultat.

Precis som hos Apple (Siri) och Samsung (S-voice till Samsung Galaxy S 3) så har Googles nya tjänst även stöd för att du ska kunna göra sökningar via talsyntes. När Google Now släpps i mitten av juli kommer du enbart kunna göra sökningar på engelska, men sökföretaget lovar att fler språk är på gång.

När du gör en sökning via Google Now så presenteras informationen i form av olika kort. Dessa kort kan även svepas bort om du vill se en ren webbsökning på det du efterfrågat.

Men ett utökat sök är inte den enda funktionen som Google Now bjuder på. Google Now kan även memorera din resväg till jobbet. Om trafikköer uppstår kan Google Now då rekommendera en annan resväg. Passerar du en tåg- eller busstation blir du meddelad om nästa avgång. 

Förutom detta kommer Google Now även  kunna rekommendera restauranger, ge dig väderinformation och berätta hur det går för ditt favoritsportlag.

Google Now väntas dyka upp till Galaxy Nexus, Nexus S och Motorola Zoom-enheter tillsammans med Jelly Bean i mitten av juli.

Här är ett klipp från The Verge som visar hur Google Now fungerar.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!