Annons

Klassiskt

Vikmobil och prestandamonster

Föregångaren Samsung W2016.

Samsungs sägs jobba på en vikmobil som har samma hårdvara som USA-versionen av Galaxy Note 7.

Publicerad Uppdaterad

En gång i tiden, innan alla mobiler började se likadana ut, så hade vikmobiler sin storhetstid. Alla stora tillverkare hade dem, men på den tiden trängdes de tillsammans med skjutmobiler, minimobiler och elefantöron (Nokia N-Gage). 

Idag är vikmobiler en nischad företeelse och rent prestandamässigt brukar de modellerna som tas fram inte hamna i toppskiktet. Men nu kanske det blir ändring på det. Samsung verkar nämligen ta fram en vikbar mobil med riktigt konkurrenskraftig prestanda. Kodnamnet på luren är Veyron (som Bugattis supersportbil) och enligt ett Benchmark-test så ska den ha en fyrkärnig Snapdragon 820 processor, som är klockad till 1,59 gigahertz, och 4 gigabyte arbetsminne under huven. Det är samma hårdvara som driver den amerikanska versionen av Samsung Galaxy Note 7. 

Utöver processorn och arbetsminnet vet vi inte så mycket mer om mobilen, som går under betäckningen Samsung SM-W2017. Det verkar dock som att den använder Android 6.0.1 och inte den nyss lanserade Android 7.0. Enligt sajten Techupdate 3 så kommer den ha en 4,2 tums HD Super Amoled-skärm.

Förmodligen kommer ”Veyron” bara att lanseras i Kina, precis som föregångaren SM-W2016. Vad tror ni, skulle en återkomst av vikmobiler med konkurrenskraftig prestanda kunna vara ett framgångsrikt koncept här i Sverige? 

Källa