Annons

Sony bekräftar problem

Volymproblem med Xperia Z5 får lösning

Flera Xperia Z5-användare upplever problem med låg samtalsvolym efter att ha uppgraderat till Android Nougat.

Efter att ha uppgraderat sina telefoner till nya Android 7.0 Nougat har flera Xperia Z5-användare drabbats av problem med låg samtalsvolym. Men en uppdatering som åtgärdar saken ska nu vara på väg att rullas ut, hävdar Sony.

Publicerad Uppdaterad

Flera Xperia-användare har slagit larm om att uppgraderingen till nya Android 7.0 Nougat medfört diverse olika buggar i deras enheter. Mest utsatta tycks Xperia Z5-användarna vara, och flera rapporter om enheter vars samtalsvolym blivit avsevärt lägre efter uppdateringen har strömmat in på Sonys officiella supportforum. Det förekommer även enstaka uppgifter om generellt låg volym från enheterna.  

Uppdatering på väg

Sony har nu till slut bekräftat att man känner till problemen, och hävdar att man har en fix på gång som ska rullas ut någon gång under april i form av en uppdatering. Exakt när användarna kan få uppdateringen är oklart och det hela beror även på vilket land man bor i samt vilken operatör man har. Men Sony hävdar att uppdateringen ska vara redo ”i mitten av april”. 

Den som inte vill vänta med att åtgärda saken föreslås att göra en fabriksåterställning av sin telefon, vilket enligt Sony ska lösa problemet. Man uppmanar dock användarna att se till att man har gjort en backup på innehållet i sin telefon innan man genomför återställningen. 

Källa