Annons

Går i konkurrenternas fotspår

Whatsapp får platsdelning i realtid till slut

Att dela med sig av sin position ”live” är en mycket användbar funktion som finns i implementerad i flera populära meddelande-appar. Men det är först nu som Whatsapp kommer att begåvas med finessen.

Publicerad Uppdaterad

Att kunna dela med sig av sin geografiska position i realtid är en oerhört smart lösning med många användningsområden. Framför allt så är funktionen ovärderlig när det handlar om att stämma träff med någon, utan att behöva ringa eller skicka sms och ”stämma av” var man är stup i kvarten. Appar som används av bilförare var tidigt ute med konceptet, som exempelvis Glympse eller Waze. Nu är även stora meddelandetjänster som Facebook Messenger och Apples Imessage försedda med realtidsdelning av position. Men den omåttligt populära meddelandetjänsten Whatsapp har saknat en motsvarande funktion, fram till nu. 

Både för Android och IOS

Platsdelning har förvisso funnits även tidigare i Whatsapp, men då bara i form av en kartnål som visar var man är just när man publicerar informationen. Realtidsuppdaterad platsdelning rullas dock ut nu till både IOS och Android. Man hittar funktionen på samma plats i appen där den statiska platsdelningen också finns, och man kan välja mellan att dela med sig av sin position i en kvart, en timme eller åtta timmar. Man kan även välja att avsluta platsdelningen i samma ögonblick som man når en given position. Dessutom kan platsdelningen användas i gruppchatt-sammanhang. Då visas samtliga gruppmedlemmars positioner simultant. 

Källa