Vinnare

Whatsapp är den populäraste chattappen

En rapport från SimilarWeb visar att Whatsapp är populärast i flest länder i världen, i alla fall bland Android-användare.

Publicerad Uppdaterad

SimilarWeb har analyserat Android-användardata från 187 länder och det är det underlaget som resultatet bygger på. Det visar att i 109 länder så är Whatsapp den föredragna chattappen för Android-användare (55,6 procent).  Facebooks Messenger-app föredrogs i 49 länder. Viber är den enda chattappen som, utöver de redan nämnda, hamnar i topp i fler än tio länder. Den är särskilt populär i bland annat Vitryssland, Moldavien och Ukraina.   

Line är den populäraste meddelande-appen i Japan. Undersökningen visar att användare sitter med den i genomsnitt 40 minuter per dag. Det enda landet där Blackberrys BBM-app är populärast är Indonesien. 

Man ska ha i åtanke att SimilarWeb-rapporten inte jämförde det totala antalet aktiva användare, utan den i överlag mest använda appen i respektive land. Den fullständiga listan, med en interaktivkarta, finner ni via länken nedanför den här artikeln.

Källa