Slutlanserat

Windows 10 blir Microsofts sista Windows

Microsoft planerar inte att släppa någon ny version av Windows efter Windows 10.

Publicerad Uppdaterad

Vid en första anblick kan det låta lite stolligt att Microsoft inte kommer att släppa några fler versioner av Windows, men att inte släppa fler versioner är inte riktigt detsamma som att hela maskineriet läggs ner inom kort.

Windows 10 kommer enligt Microsofts utvecklarevangelist (säg det ordet tio gånger snabbt du) Jerry Nixon att vara den sista versionen av Windows i traditionell mening. Framöver kommer Microsoft att prata om Windows mer som en tjänst istället för en version av ett operativsystem.

Det innebär att Microsoft kommer att fortsätta skyffla ut uppdateringar med jämna mellanrum (och säkerligen nuttifjutton säkerhetsuppdateringar varje vecka), men att det hela tiden kommer att handla om Windows 10. Istället för att kalla det för ett servicepack eller någon ny siffra av Windows blir det en annan namngivning som alla kommer att ligga under Windows 10-flagg.

Exakt hur det kommer att gå till, döpas och fungera rent praktiskt har Microsoft själva inte pratat om, men gissningsvis är det något vi kommer att få större klarhet i lagom till att Windows 10 faktiskt har släppts.