Annons

Första titten

Windows 10 för mobiler ute nu

Microsoft har precis släppt förhandsversionen av Windows 10 för mobiler. Du kan ladda ner och prova.

Publicerad Uppdaterad

Nu har Microsoft släppt det som kallas Technical Preview av kommande Windows 10. Den som vill kan redan nu ladda ner operativsystemet till sin Windows-mobil med Windows Phone 8.1 och prova själv. I filmen visar Microosfts Joe Belfiore några av nyheterna.

Är du intresserad av att testa det i din telefon redan idag finns det ett par saker du först måste veta. Först och främst handlar det om en Technical Preview och ingen färdig mjukvara. Det innebär att det finns många buggar och att långt ifrån alla funktioner är frädiga och fungerande. Det kan alltså vara oklokt att installera på en telefon du är beroende av ska fungera. Vill du trots allt prova på en telefon så krävs det att du går med i Microsofts så kallade Insider-program och att du har en av de telefoner som stöds. I dagsläget kan man inte installera systemet på alla Windows-mobiler. Istället är det enligt Microsoft enbart modellerna Lumia 630, Lumia 635, Lumia 636, Lumia 638, Lumia 730 och Lumia 830 som stöds. 

Läs gärna vår genomgång av några av nyheterna i Windows 10 för telefoner och kolla in några av de populäraste artiklarna från den senaste tiden om Microsofts Windows 10:

Från 4 till 80 tum: Samma Windows 10 på dator och mobil

Läckta dumpar på mobila Windows 10

Windows 10 inte lika för alla mobiler

De enheterna blir utan uppdatering till Windows 10

Imorgon fredag kan du chatta med oss om Windows 10, så undrar du något kan du ställa din fråga redan nu: Fredag 14.00: Chatta med Mobilredaktionen om Windows Phone & Windows 10.