Budgetmodell?

Windows-mobil från i LG:dokument

En ny Windowsmodell från LG verkar vara på gång, men frågan är om det bara är en budgetmodell åt Verizon eller en del av en större satsning.

Publicerad Uppdaterad

LG har inte gjort någon mobil med Windows Phone sedan Optimus 7 för snart fem år sedan, men på sista tiden har tecknen på att det kan vara dags igen börjat hopa sig.

Senast ut är att en modell med beteckningen LG VW820 och Windows Phone angivet som system dykt upp på LG:s hemsida på två ställen där företaget anger vilka Open Source-licenser de använder. En mobiltelefon med samma modellbeteckning har också nyligen certifierats av Bluetooth SIG vilket tyder påatt telefonen är nära förestående.

Det logiska vore ju att LG släppte en ny mobil i samband med Windows 10-lanseringen, men samtidigt finns det tecken på att detta kanske är en billigare mobil avsedd enbart för operatören Verizon. Tidigare har det dykt upp renderingar som påstås visa en LG-mobil med Verizon-logga, och i höstas cirkulerade det uppgifter om en VW820 med en 4,7-tumsskärm med upplösningen 480 x 854 pixel. Så låg skärmupplösning hittar du knappt ens på Microsofts mobiler i tusenkronorsklassen nu, och om dessa uppgifter stämmer rör det sig knappast om någon storsatsning från LG.

Källa