Windows Phone 8-special, del 5

Windows Phone 8: Musik, film & spel

Vi fortsätter vår djupdykning i Windows Phone 8 genom att titta närmare på nöjesdelen. Xbox, musik, film och den nya funktionen Smart Glass står på tur.

Publicerad:

9 nov 2012 - 13:15

Uppdaterad:

27 nov 2013 - 12:29

Windows Phone 8 – Xbox & Spel


När du laddar ner spel via Windows Store hamnar de inte under den vanliga listan med appar, utan istället under rubriken »Spel«. Den här avdelningen innehåller dock inte enbart dina nedladdade spel, utan den kopplas även ihop med ditt Xbox-konto. På så sätt får du allt samlat på ett ställe. Först och främst betyder det att du får tillgång till din avatar och dina Gamerscore-poäng som du samlat på dig på din Xbox 360 direkt i telefonen. Med Xbox-kontot följer även listan med dina spelande vänner samt de meddelanden som skickats via tjänsten.

Via Spelhubben, som den kallas, kan du även redigera din avatar, ladda ner fler spel till telefonen och skicka meddelanden till dina Xbox-vänner. Rent teoretiskt kommer det att finnas en uppsjö olika spel som pratar med varandra mellan din Xbox och din Windowstelefon. Drömscenariot här är givetvis att du utan någon större ansträngning kan fortsätta med mer eller mindre samma spel på din telefon som du spelade på din Xbox 360 när du måste lämna hemmet. Ofta går det dock inte så långt, utan det är endast mindre smådetaljer som delas mellan de olika formaten.

Rent praktiskt är det givetvis trevligt med Xbox-integration direkt i telefonen, men det finns en hel del detaljer som gör den här satsningen mer till en axelryckning än något faktiskt användbart. Varför kan vi exempelvis inte välja att hitta nya vänner via kontaktboken? Eller ännu hellre att de helt enkelt bara finns där redo att läggas till bland våra vänner?
Samtidigt behövs det titlar som faktiskt utnyttjar kopplingen mellan telefon och spelkonsol. Som det är nu fungerar Smart Glass (mer om det senare) mest som en halvklumpig fjärrkontroll. Varför inte ge oss möjligheten att använda telefonen som kontroll i vissa spel? Eller som en andra skärm i vissa spel i stil med det som Nintendo gör med Wii U. Det tekniska är knappast något problem i det här fallet, men det verkar tyvärr saknas utvecklare som vill satsa fullt ut på riktigt samspel mellan de två formaten.

 

Aktuellt just nu

Hetaste apparna

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.