Smarta hemmet

  • Fitbit Charge 2 är väldigt behändig när det kommer till att hålla koll på din träning men förväntade dig inte att det är en ”smartklocka”.

  • Tile är en liten Bluetooth-tracker som ska hjälpa dig att hålla reda på nycklarna eller luren.

  • Det verkar som om Tomtom har svaret på vad som är nästa steg för stegräknarna.

HD-skärm, fyra kärnor och 2 GB i RAM

Xiaomi Phone 2 - kinesisk prestandabest

Här är Androidfansens våta dröm. Fyra kärnor, HD-skärm och 2 gigabyte i RAM - allt till priset av motsvarande runt 2 000 svenska kronor.

Publicerad:

17 aug 2012 - 07:45

Uppdaterad:

17 aug 2012 - 07:45

Kinesiska tillverkaren Xiaomi har lanserat uppföljaren till sin omtalade Xiaomi Phone, som bland annat erbjöd unika funktioner med en hårdvaruknapp du själv kunna ställa in, samt dubbla partioner för att göra uppdateringar av operativsystemet enklare.

Den nya telefonen från Xiaomi heter kort och gott Xiaomi Phone 2, och är väldigt mycket Android-telefon för en förhållandevis liten summa pengar.

Mobilen drivs av en fyrkärnig Snapdragon S4 Pro-processor med en klockfrekvens på 1.5 GHz. Under huven hittar vi även ett arbetsminne på 2 gigabyte, och lagringsminne på 16 gigabyte, skriver The Verge.

Enhetens IPS-skärm är tillverkad av Sharp, mäter 4,3 tum och har HD-upplösning (720p). För att ge drivkraft åt prestanda-besten har telefonen försetts med ett batteri med kapacitet på 2 000 mAH. Men det är inte allt - för den som står ut med två extra millimeter i tjocklek, finns möjligheten att istället välja ett batteri på 3 000 mAH. 

Mobil-fotografen lär inte heller bli besviken på Xiaomi Phone 2. Telefonen har en huvudkamera på 8 megapixel (27mm F2.0). På enhetens skärmsida finner vi dessutom en videosamtalskamera på 2 megapixel.

Xiaomi Phone 2 körs, precis som alla av tillverkaren Xiaomis telefoner, med MIUI, som är en mycket anpassningsbar ROM. Versionen ifråga är baserad på Android 4.1 (Jelly Bean), och erbjuder bland annat en röstassistent på kinesiska, interaktiva teman och 5 gigabyte i molnlagring med en online-klient, rapporterar Engadget.

Telefonen väntas släppas för kinesiska marknaden i oktober, och kommer då kosta motsvarande runt 2 070 kronor. 

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 

Mest kommenterat

Senaste testet

Hetaste apparna

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!