HD-skärm, fyra kärnor och 2 GB i RAM

Xiaomi Phone 2 - kinesisk prestandabest

Här är Androidfansens våta dröm. Fyra kärnor, HD-skärm och 2 gigabyte i RAM - allt till priset av motsvarande runt 2 000 svenska kronor.

Publicerad:

17 aug 2012 - 07:45

Uppdaterad:

17 aug 2012 - 07:45

Kinesiska tillverkaren Xiaomi har lanserat uppföljaren till sin omtalade Xiaomi Phone, som bland annat erbjöd unika funktioner med en hårdvaruknapp du själv kunna ställa in, samt dubbla partioner för att göra uppdateringar av operativsystemet enklare.

Den nya telefonen från Xiaomi heter kort och gott Xiaomi Phone 2, och är väldigt mycket Android-telefon för en förhållandevis liten summa pengar.

Mobilen drivs av en fyrkärnig Snapdragon S4 Pro-processor med en klockfrekvens på 1.5 GHz. Under huven hittar vi även ett arbetsminne på 2 gigabyte, och lagringsminne på 16 gigabyte, skriver The Verge.

Enhetens IPS-skärm är tillverkad av Sharp, mäter 4,3 tum och har HD-upplösning (720p). För att ge drivkraft åt prestanda-besten har telefonen försetts med ett batteri med kapacitet på 2 000 mAH. Men det är inte allt - för den som står ut med två extra millimeter i tjocklek, finns möjligheten att istället välja ett batteri på 3 000 mAH. 

Mobil-fotografen lär inte heller bli besviken på Xiaomi Phone 2. Telefonen har en huvudkamera på 8 megapixel (27mm F2.0). På enhetens skärmsida finner vi dessutom en videosamtalskamera på 2 megapixel.

Xiaomi Phone 2 körs, precis som alla av tillverkaren Xiaomis telefoner, med MIUI, som är en mycket anpassningsbar ROM. Versionen ifråga är baserad på Android 4.1 (Jelly Bean), och erbjuder bland annat en röstassistent på kinesiska, interaktiva teman och 5 gigabyte i molnlagring med en online-klient, rapporterar Engadget.

Telefonen väntas släppas för kinesiska marknaden i oktober, och kommer då kosta motsvarande runt 2 070 kronor. 

.

.

 

.