Ny teaser på Twitter

Xiaomi tycks ha ny serie telefoner på gång

Vad är nu detta? Har Xiaomi flera telefoner på gång?

Vad är det egentligen Xiaomi har på gång vid sitt lanseringsevent på tisdag? En ny teaser antyder att en helt ny serie telefoner är på gång.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomi har sedan tidigare aviserat att man kommer att presentera en smartphone med en ”dubbel flaggskeppskamera” den 5 september. Konsensus bland de flesta experter har varit att det handlar om en global version av den tidigare Kina-exklusiva telefonmodellen Mi 5X. Men nu har Xiaomi publicerat en teaser på Twitter som tyder på att det kan handla om någonting annat. 

Android One-enhet?

Klippet som publicerats avslutas med orden ”Introducing a new series by Xiaomi” och föregås av en mängd kryptiska grafiska animationer föreställande bland annat trummor, klockor och cyklar. Eftersom animationerna har samma färger som Google-loggan har spekulationer väckts kring huruvida det handlar om en eller flera Android One-enheter. Xiaomi och Google har sedan tidigare ett samarbete kring just den saken, det vill säga prismässigt mycket överkomliga enheter som kör en helt ren version av Android. 

Källa