Annons

Ilskna reaktioner

Yahoo totalomvandlar Aviate

Yahoo tar inspiration från Google med Smart Stream som ersätter kontextbaserade Spaces i bolagets tidigare så populära hemskärmsapp Aviate.

Publicerad Uppdaterad

Aviate såg tidigare inte ut som en traditionell hemskärm. Du kunde förvisso lägga till widgets, men det enda som syntes förutom dem var då senast använda apparna som låg nederst på skärmen. Du kunde själv välja olika “Spaces" för att anpassa hur din hemskärm skulle se ut beroende på situation och plats, exempelvis en för hemmet och en för jobbet. Sen anpassade hemskärmen innehållet i olika kategorier beroende på vilken Space du använde. Bland sociala appar kanske du hade Facebook och Snapchat när du var hemma, när du sedan kom till jobbet och bytte Space så kanske de då byttes ut mot Linkedin och en annan mer jobbinriktad app. Nu har användare istället fått en mer traditionell hemskärm med Smart Stream längst till vänster och appar samt widgets placerade på resterande yta, mycket likt Google Now.

Yahoo menar att om du exempelvis är ett fan till det amerikanska fotbollslaget Giants så kommer du kunna följa poängtavlan live via Smart Stream. Skulle du leta efter något särskilt så kommer du kunna hitta det genom fokusmenyns sökruta på hemskärmen. När du sätter i hörlurarna så ska dina musikappar hamna överst i Smart Stream, något som borde minska tiden det tar att leta upp apparna du brukar använda. Nyheter är också något som ska synas i den nya strömmen av information.

Reaktionerna på Play Store har dock inte låtit väntas på sig. De senaste recensionerna visar att en stor grupp upprörda användare inte delar åsikten att Smart Stream var en särskilt smart idé. Alls. Många menar att den nya appen är en härmapa och att företaget har tagit bort det som gjorde den unik, nämnligen Spaces. 

Källa