Fortfarande med skärm på båda sidorna

Yota3 har anlänt

Så har då tredje generationen av den udda smartphone-fågeln Yotaphone avtäckts. Och Yota3 är i princip allt det som förhandsryktena gjorde gällande, det vill säga måttligt upphetsande men på något märkligt sätt ändå lite cool.

Publicerad Uppdaterad

Det blev till slut en tredje Yotaphone. Namnet är Yota3 och telefonen är exklusivt förbehållen den kinesiska marknaden, åtminstone inledningsvis. Priset där kommer att ligga på motsvarande 4 500 kronor, men om det finns planer på en lansering någon annanstans så är det förstås långt ifrån säkert att det handlar om samma prisnivå. I nuläget får man hur som helst sätta sig på första bästa flyg till Kina (eller hänga på kinesiska prylsajter typ Gearbest, Red:s anmärkning) för att få tag på ett exemplar. 

Amoled fram, e-ink bak

Traditionen trogen så bjuder Yota3 på skärmar både fram och bak på telefonen. Frontskärmen har en storlek på 5,5-tum och är av AMOLED-typ. Upplösningen är full HD. På bakstycket hittar vi som vanligt en e-ink-skärm, den här gången på 5,2 tum och med 720p-upplösning. I övrigt är telefonen rustad med en Snapdragon 625-processor och 4 GB arbetsminne. Kameran har en upplösning på 13 megapixlar och batteriet en kapacitet på 3 300 mAh. 

Källa