Asus nya produktfamilj

Zenfone 4-serien får svenskt pris och lanseringsdatum

Asus fortsätter att satsa på mobiler mot svenska marknaden. Hela fem varianter av Zenfone 4 kommer till Sverige under hösten.

Publicerad Uppdaterad

Asus Zenfone 4 kanske låter som om det skulle vara en mobiltelefon, men det är det inte. Det är en hel produktfamilj, där olika påhäng som Pro eller Selfie hakas på som efterled för att markera de olika modellerna. I ett fall finns telefonen i två olika modeller även med samma efterled.

Nu blir det i alla fall lättare att avgöra vilka modeller man ska fokusera på, för Asus har tillkännagivit svenskt pris och säljstart för fem Zenfone 4-modeller:

Zenfone 4 (utan efterled) har en 5,5-tums amoled-skärm och chipsetet Snapdragon 630. Asus talar gärna om de dubbla kamerorna som dels ska klara av att ta vidvinkelbilder, dels vara extra ljuskänsliga för mörkerfotografering. Telefonen har metallchassi och batteriet är på 3300 mAh. Zenfone 4 säljs nu, och prislappen är 5000 kronor.

Zenfone 4 Pro är toppmodellen, med chipsetet Snapdragon 835 och 6 gigabyte arbetsminne. Telefonen har påkostade bildsensorer på alla tre kamerorna, och i de dubbla frontkameran används den ena för två gångers optisk zoom. Skärmen är på 5,5 tum med Amoled-teknik. Den börjar säljas i oktober och kostar då 8500 kronor.

Zenfone 4 Selfie Pro har även den 5,5-tums amoled-skärm, men fokus ligger här på vad man kallar den mest avancerade selfiekameran i någon mobil, som ska ha dubbla ljuskänsligheten mot normalt. Dessutom ska du kunna filma med kameran i 4K-video. Chipsetet är Snapdragon 625. Zenfone 4 Selfie Pro finns att köpa nu för 4500 kronor.

Zenfone 4 Max finns i två varianter, en med 5,5-tumsskärm och en med 5,2-tumsskärm. Här är det batteritiden som står i fokus, med 5000 mAh i den större modellen och 4100 mAh i den mindre. Chipsetet är antingen Snapdragon 425 eller 430, det är oklart vilken variant som den som säljs i Sverige kommer att vara. 5,5-tumsvarianten är tillgänglig nu medan den mindre varianten kommer i oktober.