Tunn och billig

ZTE Blade Vec 4G snart i butik

ZTE Blade Vec 4G är en tunn 4G-mobil med Android 4.4
I fotoappen ska man kunna ställa ljus och fokus manuellt
ZTE Blade Vec 4G ska få en prislapp under 2000 kronor när den kommer ut i slutet av juli i butik.

Det har varit tyst kring ZTE på sista tiden, men nu släpper tillverkaren en ny flagskeppsmobil.

Publicerad Uppdaterad

Det handlar om en riktigt tunn mobiltelefon som ZTE nu lanserat och som ska finnas i butiker i Sverige redan i slutet av den här månaden, vilket gör att vi snart får anledning att återkomma till modellen ZTE Blade Vec 4G igen. Telefonen har enligt ZTE en stilren design, men kombinerar det med bra prestanda, framförallt med tanke på priset. När telefonen kommer ut i butik ska den kosta under 2000 kronor. Telefonen hör kanske inte till marknadens absolut mest kraftfulla på prestandasidan, men tycks ändå erbjuda komponenter som garanterar att den inte ska kännas allt för seg i reaktionerna.

Trots att telefonen är så tunn lyfter ZTE fram kamerafunktionerna i den. Kameran på 13 megapixel utlovas vara särskilt bra på att ta bilder i till exempel svåra motljusförhållanden. I fotoappen ska man enkelt kunna justera mätpunkter för fokus och ljus på egen hand för att få den bästa bilden. Bland övriga fotofunktioner som nämns finns HDR för stillbilder samt möjligheten att plocka stillbilder ur filmer du tagit med kameran.

Skärmen är på fem tum och med den 4G-uppkoppling som erbjuds ska den passa bra för att njuta även lite längre filmklipp, något vi så klart får testa i praktiken när vi får möjlighet att titta närmare på den. 

Operativsystemet i ZTE Blade Vec 4G är Android och då i sin senaste version, Kitkat 4.4. Telefonen kommer alltså ut i svenska butiker i slutet av juli, så inom kort bör vi kunna återkomma med ett test av den.

Fakta ZTE Blade Vec 4G
Mått: 70,4 x 142,3 x 7,8 mm
Vikt: 132 gram
Skärm: 5,0 tum LCD, 720 x 1280 pixel
Operativsystem: Android 4.4
Processor: Fyrkärnig Qualcomm Snapdragon på 1,2 GHz
Maximal datahastighet: Upp till 150 Mbit/s ner och 50 Mbit/s upp
Kamera: 13 megapixel, autofokus, fotolampa. Främre kamera på 2 megapixel.
Lagringsutrymme: 16 GB. Ingen minneskortplats.
I butik: I slutet av juli i Sverige
Pris: 1 995 kr