2 nya från ZTE

ZTE presenterar Blade II - och Mimosa X

Vid ett snabbtest kan Mobil konstatera att Blade 2 känns känns smidig i handen. Telefonens mått är 116x56x12 milimeter och vikten 100 gram. Foto: Tre
ZTE Blade 2har en 3,5-tums skärm med en upplösning på 800 x 480 pixlar. Foto: Tre
Mimosa X - dubbelkärnig Androidlur med en Tegra 2-processor som är klockad till 1GHz. Skärmen är på 4,3 tum och har en upplösning på på 540 x 960 pixlar. Foto: Mobil
Här ser man telefonens bakre kamera, som är på 5 megapixel. Foto: Henrik Björkman/Swedroid

I går torsdag höll ZTE en presskonferens där man visade Blade II, uppföljaren till uppmärksammde ZTE Blade som lanserades under 2010. Man passade även på att visa upp Mimosa X, en dubbelkärnig Androidlur med en 4,3-tums skärm.

Publicerad Uppdaterad

Kinesiska ZTE har stora planer för Norden. Under torsdagen höll man presskonferens i Kista utanför Stockholm för att officiellt lansera ZTE Blade II.

ZTE Blade blev omtalad när den lanserades under 2010, främst för att telefonen erbjöd bra prestanda för lite pengar. Enligt ZTE har man sålt 140 000 exemplar av Blade bara i Norden, så förväntningarna på uppföljaren är från företatets sida höga.

Vad har Blade 2 att bjuda på då? Telefonen är utrustad med en 3,5-tums skärm (TFT) med en upplösning på 800 x 480 pixlar. 

Processorn är på 1 GHz och telefonen har ett internt lagringsminne på 512 megabyte. Ett 2 gigabytes-kort medföljer vid köp, men det finns plats för micro-SD upp till 32 gigabyte.

Blade 2 har måtten 116x56x12 milimeter och väger 100 gram. Första intrycket av telefonen är att den känns smidig, ligger bra i handen och har en klart godkänd skärm. Telefonens design för i alla fall mina tankar till HTC Sensation XL, med en baksida av plaststycken i vitt och silvergrått. Själva konstruktionen känns stabil och gedigen för att vara en budgettelefon.

Priset för en ZTE Blade 2 kommer att ligga på runt 2 000 kronor (operatörslåst) och går att beställa hos operatören Tre.

Utöver Blade 2 passade ZTE även på att visa upp Mimosa X, en lur vars uttalade mål är att etablera ZTE i mellanprissegmentet på telefonmarknaden.

När det gäller specifikationerna för Mimosa X handlar det om en telefon med en dubbelkärnig Tegra 2-processor som är klockad till 1 GHz. Skärmen är på 4,3 tum med qHD-upplösning på 540 x 960 pixlar. Utöver detta ska Mimosa X vara utrustad med kamera på 5 MP.

Vid demonstrationen kördes Android 2,3 på testluren, men en uppdatering till Android 4,0 (Ice Cream Sandwich) är planerad.

Mimosa X kommer att släppas på svenska marknaden under årets tredje kvartal.