Mozilla får stöd

ZTE ska göra Firefox-mobiler

Mozilla döper om Boot2Gecko till Firefox OS och backas upp av flera operatörer och tillverkare.

Publicerad:

3 jul 2012 - 13:13

Uppdaterad:

3 jul 2012 - 13:13

Mozillas helt webb-baserad mobilsystem går numera under namnet Firefox OS och den första telefon planerar man att släppa i början av nästa år i Brasilien i samarbete med operatören Telefonica.

Vem som ska tillverka den allra första modellen har man ännu inte gått ut med, men ett antal tillverkare och operatörer uppger nu att man ställt sig bakom Mozillas satsning på det nya mobilsystemet som ska kallas Firefox OS. 

Klart är att ZTE kommer stå för några av de tidigaste modeller tillsammans med TCL Communication Technology som idag tillverkar de mobiler som säljs under varumärket Alcatel.

Bland operatörerna som ger sitt stöd till Mozilla kan nämnas Telenor, Sprint, Deutsche Telecom och Telefonica som alla säger att de kommer att sälja telefoner med Firefox OS.

Utöver att alla telefoner kommer att vara baserade på något av Qualcomms Snapdragon-chip har man inte avslöjat några detaljer när det gäller hårdvaran. Tidigare har en represenant för Telefonica uttalat att man siktar på en prisnivå för de första modellerna som ska vara i nivå med javamobiler, alltså lägre priser än de enklaste Android-mobilerna som finns på marknaden idag.

 

Aktuellt just nu

  Missa inte

  Hetaste apparna

  Senaste krönikan

  Mest kommenterat

  Senaste testet

  Senaste apptestet

  Tipsa Mobil

  Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

  Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

  Mobils nyhetsbrev

  Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

  Registrera dig här!

  Om Mobil

  Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

  Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

  Mer om Mobil här.

  Vi är Mobil

  Kontakta Mobils redaktion.

  Du hittar vår kontaktinformation här.

  Smarta hemmet