Annons

Udda kinesisk fågel

ZTE:s nya Axon M är vikbar och har två skärmar

Kinesiska ZTE har offentliggjort sin nya telefon Axon M. Och det är tvivelsutan en enhet som står ut i mängden. Detta då den är vikbar och har två 5,2-tumsskärmar.

Publicerad Uppdaterad

När såg du en smartphone med riktigt annorlunda formfaktor senast? Alltså, riktigt annorlunda? Med undantag för Yotaphones Yota 3 har det varit tämligen sparsmakat med mobila enheter som frångår normen, åtminstone om man definierar normen som en rektangulär grunka med färgskärm. Men kinesiska ZTE har nu offentliggjort sin Axon M, en telefon som är vikbar och försedd med dubbla full HD-upplösta skärmar på 5,2 tum. 

Kan användas på flera olika sätt

Axon M har fyra olika lägen som den kan användas i. Ett läge medger att man gör olika saker på de båda skärmarna samtidigt. Ett andra läge speglar det man gör på den ena skärmen på den andra. Ett tredje läge låter användaren nyttja båda skärmarna som en enda stor skärm och i ett fjärde läge fungerar telefonen som en ordinarie smartphone med endast en skärm aktiverad. 

Imponerar inte i övrigt

Skärmlösningen är helt klart spännande. Specifikationerna i övrigt är däremot inget att hetsa upp sig över. Förra årets Snapdragon 821-chipp huserar under skalet tillsammans med 4 GB arbetsminne och 64 GB lagringsutrymme. Och så måste man förstås ställa sig lite frågande till batteristorleken på 3 180 mAh. Det är inget klent batteri i sig, men å andra sidan har den här enheten två skärmar att driva. Det kan knappast bli någon vidare drifttid med den kapaciteten, åtminstone om man använder båda skärmarna. Telefonen släpps i Kina och USA till en början och det är oklart om fler marknader står på tur. 

Källa