.

Senaste testet

 • Oneplus 5T är inte bara en av de bästa telefonerna just nu oavsett prislapp, den är dessutom oförskämt prisvärd.

 • Färsk rapport från Nokia visar

  Den som kör Android löper störst risk att dra på sig skadlig kod i någon form. Det visar färska siffror som Nokia tagit fram i sin rapport Threat Intelligence Report. Hela 68,5 procent av alla skadliga infektioner sker på Android.

  17 nov 2017 - 08:41
 • Bortglömd bakdörr upptäckt

  Samtliga Oneplus-telefoner som kör Oxygen OS har av allt att döma en sårbarhet i form av en bortglömd bakdörr, något som gör det enkelt för en förövare att ta kontroll över enheterna.

  14 nov 2017 - 14:35
 • KRACK-buggen åtgärdad

  I slutet av oktober dök nyheten om sårbarheten KRACK upp, ett säkerhetshål i WPA2-krypteringen för WiFi. Både Microsoft och Apple var tämligen snabbt framme och täppte till hålet med hjälp av uppdateringar, och nu kommer äntligen en patch för Android också.

  7 nov 2017 - 09:24

.

 • Efter kritiken

  Det ska bli både tydligare att Oneplus samlar in användardata, liksom enklare att stänga av insamlingen i framtiden. Det lovar kinesiska Oneplus, efter att man förra veckan hamnade rejält i blåsväder kring användarintegriteten.

  16 okt 2017 - 08:26
 • Phishing-försöket blir allt vanligare

  Säkerhetsexperten Felix Krause slår larm om att en speciell typ av phisingattacker via IOS nu ökar. Det handlar om falska pop up-rutor som ber om användarens Icloud-lösenord, men som i själva verket stjäl inloggningsuppgifterna.

  11 okt 2017 - 14:59
 • Säkerhetsexpert slår larm

  Den brittiske säkerhetsexperten Chris Moore uppger på sin blogg att kinesiska Oneplus har samlat data om sina användare utan att be om deras tillstånd. Informationen som inkluderar uppgifter som identifierar enheten har sedan skickats till en Amazon-webbserver.

  11 okt 2017 - 10:15

Senaste kommentarerna

Senaste apparna

Senaste testet

Senaste apptestet

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!