Läs testet

Smarta hemmet

Tema Hälsa och träning

Stort test: Hitta bästa tränings-appen

Vilken träningsapp är egentligen bäst? Vi tog en närmare titt på sex populära appar för som mäter din motionsrunda.

Publicerad:

14 maj 2013 - 06:00

Uppdaterad:

7 jan 2014 - 15:13

Det finns mängder med träningsappar till din mobil idag. De allra flesta har samma grundfunktion, nämligen att spela in din löprunda (eller vad du nu tränar) med hjälp av telefonens gps och sedan ge dig detaljerad information och en karta över din träning. Beroende på app och vad du betalar kan du även få bland annat röstcoachning i hörlurarna, avancerade grafer, data från andra tränings- och hälsotjänster samt tävla mot dina vänner eller kollegor.

Vi tog oss en närmare titt på sex giganter inom det här området: Runkeeper, Endomondo, Funbeat, Mapmyfitness, Sportstracker och Runtastic.

Så här testade vi

Vi körde likadana löppass på fem kilometer med respektive appar till Iphone och Android (Sony Xperia Z) och jämförde med en löparklocka från Garmin, som brukar anses vara mer exakt.

Våra rundor gick både i öppnare landskap, i skogspartier och bland höghus, och under våra mätningar visade det sig att de olika apparna och telefonerna diffade som mest 200 meter åt olika håll gentemot gps-klockan.

Senaste Apple-testet

Färskaste Android-testet

Senaste Windows-testet

Spännande tillbehör

Senaste Samsung-testet

Senaste Sony-testet

Ios - senaste testet

Nya surfplattor

Heta armband och klockor

Senaste telefon-testet

 
 • Ricoh Theta S vs. 360fly

  Både Samsung och LG kommer snart ut med egna kameror som ska filma i 360-grader. Tanken är att du ska kunna se filmerna i ett vr-headset, men vi har testat två vr-kameror som filmar i 360-grader redan nu.

  16 mar 2016 - 11:33
 • Android, Ios eller Windows

  Om man bortser från hårdvaran – vad skiljer sig åt mellan de olika mobilsystemen? Vi tittar närmare på hur de tre stora operativsystemen fungerar i mobilen respektive i surfplattan.

  4 mar 2016 - 11:00
 • Här gör du det bästa mobilköpet

  Sortiment, service och prislapp – några av de viktigaste parametrarna i jakten på de bästa mobilåterförsäljarna. Vi har besökt 11 olika butikskedjor och 22 handlare på webben.

  2 feb 2016 - 12:30

Mest kommenterat

Hetaste apparna

 • Duell: Kameramobiler

  När S6 kom var den klar kameramästare men nu när Sonys Z5-familj har lanserats och S6 har fått sällskap av Edge och Edge Plus är utgången inte lika säker.

  19 okt 2015 - 11:31
 • Lurar för alla väder

  Mobiler som klarar oöm behandling utan att ge upp finns i alla prisklasser. Vi testar fem modeller – från det riktigt enkla med lite extra vattenskydd via tåliga smartphones till en riktig monsterlur.

  16 okt 2015 - 11:30
 • Kamera, action!

  De klarar både stillbild och film, men framför allt klarar de saker där din mobiltelefon går bet. Vi jämför och korar den bästa.

  7 sep 2015 - 11:31

Sidor

Tipsa Mobil

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med dig som besöker mobil.se.

Skicka gärna ett mail om du har ett hett tips eller nåt spännande att berätta.

Om Mobil

Mobil är Sveriges ledande tidning och sajt inom området mobil kommunikation. 

Tidningen och sajten riktar sig till dig som skall köpa nya mobila prylar eller tjänster och dig som vill hålla koll på vad som händer i den mobila världen eller som jobbar inom mobilbranschen.

Mer om Mobil här.

Vi är Mobil

Kontakta Mobils redaktion.

Du hittar vår kontaktinformation här.

Mobils nyhetsbrev

Vårt dagliga nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vad som händer i mobilbranschen.

Registrera dig här!